Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim" Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! Trump NBA final maçında yuhalandı Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor Hürmüz'de helikopter düştü, mürettebat kurtarıldı Sunucunun sorusuna kızan Trump, röportajı yarıda bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Haziran 2026) Üstel "Güney Kıbrıs'ın yaklaşımının barışa faydası yok” Çarşmaba günü bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Bitcoin fiyatları düşüşte Bengihan, sendikaların önümüzdeki hafta eylemlilik süreci başlatma kararı aldığını duyurdu Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA Anlaşması bugün imzalandı Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı 31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim"
Dolar
Euro
Sterlin

"Onkoloji servisinde yaşanan olay hepimizin boğazını düğümledi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Onkoloji servisinde yaşanan olay hepimizin boğazını düğümledi"

Eski sağlık bakanlarından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, 71 yaşındaki Müslüm Toprak’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde kendi hayatına hastanede son vermesi ile ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak, yaşanan olayın herkesin boğazını düğümlediğini söyledi. Besim'in açıklaması şu şekilde: "Hasta Refakaçisi ve Hasta Bakıcılığı konusu İvedi olarak çözülmelidir.., Geçen hafta hastanenin onkoloji servisinde yaşanan bir olay hepimizin boğazını düğümledi. Onkoloji servisinde yatan bir hastanın intihar etmesi çok ama çok üzücüydü. Bu olayda birçok faktörden bahsedilebilir. Hastanın psikolojisi, hastanenin güvenlik zaafiyeti ama en önemlisi hasta bakıcı ya da refakatçi problemidir. Hastanın yanında refakatçisi olduğu halde kimse görmeden beşinci kata çıkması aslında hasta refakatçileri konusunda ne kadar vahim durumda olduğumuzun net göstergesidir. Bir türlü çözemediğimiz bu konu hastanelerde mafyalaşan, astronomik paralarla hem de hiç bir vergisi olmadan, hiç bir eğitimi olmayan insanlara hastalarımızı emanet etmemiz cinayettir demiştik. Üç dört hastaya birden bakmaya çalışan, hepsinden para alan ve üstüne üstlük hastanenin düzenini bozan bu insanlara göz yumulmasının sonuçları malesef geçen hafta yaşadığımız olaydır. Bu olay sadece buzdağının görünen kısmıdır. Bu bakıcıların elinde mutsuz, acı çeken maddi manevi her gün ölen daha nice isimsiz hastalarımız ve haraca bağlanan çaresiz aileler vardır. 2019’da bu nedenle bu konuya ivedi çözümler bulmaya çalışmış bir sistem kurmuştuk. Elbette ki bu sistemin yasal eksiklikleri vardı. Ve tamamlanması gerekirdi. Olması gereken bu ivedi konunun bir an önce sağlık bakanlığının kontrolünde çözülmesidir. Bu pahalılıkta insanların işlerini bırakıp hastanelerde yakınlarına refakat etmeleri çok zordur. Kaldı ki bu konu eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır."

Benzer haberler

Featured
Kadim Çin bitkisi, kelliğin çaresi olabilir 2026-06-09 10:01:00 Antalya açıklarında 4 büyüklüğünde deprem 2026-06-09 09:59:00 Japonya'da görülmemiş ayı alarmı: 94 okulda eğitime ara verildi! 2026-06-09 09:54:00 Küba'da şiddetli deprem: Sarsıntı Florida ve Meksika'da da hissedildi 2026-06-09 09:50:00 Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi, KKTC'ye ziyarette bulunacak 2026-06-09 09:38:00 Döviz kurlarında son durum (9 Haziran 2026) 2026-06-09 09:02:00 Ayşe Beyit için acil kan aranıyor! 2026-06-09 08:52:00 Trump NBA final maçında yuhalandı 2026-06-09 08:46:00 Altın fiyatları ateşkesle yön arıyor 2026-06-09 08:32:00