"Ombudsman'ın açıklaması halk nezdinde yanlış anlaşılmaya sebep oldu"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Ombudsman'ın dün yaptığı açıklamaya ilişkin "halk nezdinde yanlış anlaşılmaya sebep oldu" dedi.
Şenkul açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"14 Haziran 2023 tarihinde Ombudsman tarafından basına servis edilen; Girne Belediyesi ile ilgili raporun halk nezdinde yanlış anlaşılmaya sebep olmaması adına bu açıklamayı yapmayı zorunlu görüyoruz.
Ombudsman tarafından açıklanan ve basına servis edilen rapor, Haziran 2022 tarihinde meydana gelen şikayetler sonucunda başlatılan soruşturmayı ele almış ve sonuçlanması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Ombudsman raporunun yeni açıklanmış olması kamuoyunda güncel bir konu olduğu algısını yaratmıştır.
Bugün itibarı ile konuyla ilgili devam eden herhangi bir şikayet ve sorun tespit edilmemiştir. Öte yandan;
Seçim yarışına başladığımız ilk günden itibaren Girne’mizin en önemli sorunu olarak adlandırdığımız “arıtma sorunu” konusunda, tam sorumluluk aldığımızı da vurgulamak isteriz. Göreve başladığımız gün itibarı ile arıtma istasyonu konusunda birçok proje hazırladığımızı ve yakın zamanda bu projeleri hayata geçireceğimizi tekrardan hatırlatmak isteriz.
Geçmiş dönem yöneticilerinin yapmış olduğu hataların bedelini Girne halkına ödetmeyeceğimiz yönünde verdiğimiz sözün her daim arkasında olarak, hayata geçirdiğimiz diğer projeler gibi, arıtma sorunu hakkındaki projelerimizi de yakın zamanda sizlerle paylaşacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yine Haziran 2023 itibarı ile yapılan tüm deniz suyu analizlerinin de temiz çıktığınız sizlere bildirmek isteriz."
Benzer haberler
Featured
Anthropic 12 saatten kısa bir sürede yapay zeka girişimi tarafından hacklendi
Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi’nden sarı uyarı
Eklektik Manifest 2, 30 Ekim’de başlıyor
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
Orta Doğu’daki gerilim petrol fiyatlarını yükseltti
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı
Tatar "Doğu Akdeniz’deki doğal gaz Avrupa’ya Türkiye üzerinden taşınabilir"
Küresel piyasalarda "yapay zeka" rallisi
TAM Parti 50 milletvekili adayını açıkladı




