"Olayı uluslararası alana taşıyacağımızı kamuoyuna duyururuz”

Voice Kıbrıs Haber
KTÖS ile Basın-Sen, Avrupa Gazetesi’ne ve yazarlarına dayanışmalarını belirtti.
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir tarafından yapılan ortak açıklamada, “fikirleri baskı ve şiddetle susturmak, temel bir insan hakkı olan söz ve ifade özgürlüğüne saldırmak, totaliter faşist rejimlerin karakteristik özelliğidir” denildi.
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye eleştiriler yöneltilen açıklamada, Türkiye’de binlerce yazar, şair, gazeteci, entelektüel, siyasetçi ve aydının suçsuz yere hapse atıldığı; medyanın susturulduğu; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin suçsuz bulduğu Türkiye vatandaşı kişilerin uyduruk gerekçelerle hapiste tutulmaya devam edildiği iddia edildi.
Açıklamada, Kıbrıslı Türk medya kurumları, gazeteciler ve sivil toplum örgütleri üzerinde baskılarını giderek yoğunlaştıran Erdoğan ve AKP yetkililerinin, Afrika/Avrupa gazetesinin gerçekleri yansıtan muhalif duruşundan rahatsız olduğu; Türkiye’de açılan davalarla sesinin kısılmaya çalışıldığı ileri sürüldü.
KTÖS ile Basın-Sen’in ortak açıklamasında, şunlar da kaydedildi:
“Bilinmelidir ki, ‘zülüm direnişin gıdasıdır’. Kıbrıslı Türkler direnmeye alışkın bir toplumdur. Faşist baskılara asla boyun eğmeyen Avrupa Gazetesi’ne ve yazarlarına dayanışmamızı ifade eder, demokrasi, özgürlük, egemenlik ve barış mücadelesine devam edeceğimizi vurgular olayı uluslararası alana taşıyacağımızı kamuoyuna duyururuz.”
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'nun ifade verme işlemi 98'inci duruşmada tamamlandı
Fransa'da Ebola vakası görüldü
İngiltere'deki hastane ihmallerinde 500'den fazla bebek ve anne hayatını kaybetti veya zarar gördü
Döviz piyasalarında günün son rakamları (24 Haziran 2026)
Gazimağusa'da beş yılda 600'ü aşkın köpek kısırlaştırıldı
Borsa günü yüzde 1,43 değer kaybederek tamamladı
U20 Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde atletlerimiz güzel sonuçlara imza attı
Ekinci "Veri sızıntıları devletin siber güvenliğini sorgulatıyor"
Yıldırım Köyü çöplüğünde rehabilitasyon çalışmaları başlatıldı



