Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı Milyonlarca yılın sırrı çözüldü: Dünya’nın ilk kıtalarını asteroitler engellemiş Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma Venezuela'daki depremde can kaybı en az 235'e yükseldi Döviz kurlarında son durum (26 Haziran 2026) Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı Sakallı "Yasa tasarısının hayat bulması için sürecin yakın takipçisi olacağız" Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026) Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti “BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır” Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?" Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı Milyonlarca yılın sırrı çözüldü: Dünya’nın ilk kıtalarını asteroitler engellemiş Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma Venezuela'daki depremde can kaybı en az 235'e yükseldi Döviz kurlarında son durum (26 Haziran 2026) Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı Sakallı "Yasa tasarısının hayat bulması için sürecin yakın takipçisi olacağız" Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026) Üstel UBP Parti Meclisi toplantısının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı Yemin eden 175 polis ile 25 itfaiye memuru, PGM kadrosuna dahil oldu Kaspersky, yeni siber saldırı kampanyası tespit etti “BRTK (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Genel Kurul’a sevk edildi Kişi “CTP, güçlü ve istikrarlı bir hükümet kurmaya hazırdır” Borsa günü yüzde 0,50 değer kaybederek tamamladı Dev-İş “Arhun'un sözleri somut gerçeklikten tamamen uzak” Apple, yüksek çip maliyetleri dolayısıyla bazı ürünlerinin fiyatlarında artışa gitti Okan Dağlı'nın “Yirmi Üç Asırlık Kent Mağusa” kitabı tanıtıldı Gazimağusa'da bulunan Sakarya kavşağındaki çalışmalar tamamladı Avcıoğlu "Petrol fiyatları düştü, akaryakıta İndirim neden yapılmıyor?"
Dolar
Euro
Sterlin

Olayda şüpheli iki isim var

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Olayda şüpheli iki isim var

Geçitkale’de 2015 yılının Aralık ayında, elektrik direğine çarpan TIR kapısı ile araç arasına sıkışarak can veren Arif Ummak ile ilgili ‘adli ölüm tahkikatı’ davasının sonuna gelindi.

Arif Ummak'ın ailesini temsil eden Avukat Öncel Polili'nin mahkemedeki savunması: “Haklar, devlet ve birey arasındadır. Yaşam hakkı, devletin görevi yalnızca bireyleri öldürmeme değil, ölüm olduktan sonra etkin soruşturma yükümlülüğü vardır. Biz, delillerin tam olarak toplanmadığı ve etkin bir soruşturma yapılmadığı inancındayız. Olay yerinden ne ayak ne de parmak izi alındı. İbrahim Çelebiaziz aracı direğin çok yakınına park ettiğini teslim eder, ancak bu yakınlıkla ilgili polisin araştırması yoktur. Kapı direğe çarparsa, bu yakınlık ölüm şiddetini doğurur mu? Bilinmez. Aracın çalışmasıyla ilgili alanında uzman Ayer Yarkıner şahadetinde, el freni çekik, vites içerisinde olan bir kamyonun hareket etmesinin imkansız olduğunu söyledi. Bilimsel açıklamada bulunan Ayer Nevzat Efendi, el freni çekili olduğunda ve kontak anahtarı çevrildiğinde kamyon kafasında 5-10 santimlik oynama olduğunu ancak tekerleklerin dönmediğini ifade etmiştir. Tüm bu ifadelerin olmasına karşın, tahkikat memuru, kamyonun ilerleyerek sıkıştırdığı sonucuna vardı. Ancak, bunun tespitini yapmadı. Dahası asfalttaki tekerlek iziyle ilgili bir çalışma da yok. En kötü senaryoyu düşünecek olursak dahi, tahkikat memuru, kamyonun kaç santim atılıp, Arif’i sıkıştırdığı tespiti yapılmadı. Kamyonun havalarının ne kadar zamanda boşaltıldığı hususu da açık değildir. Kısacası, polisin söyledikleri mantığa sığmaz. Arif, sıkışıp ölmüşse, kamyondaki birine yardım için gitmiş ve sıkışmıştır. Tahkikat memuru, olayı bilinçli eksik bıraktı. Olayı kapatma çabası içine girdi. Olayda şüpheli iki isim var. Mahkemeden yetkilerini kullanmasını talep ediyoruz.” Tamamı için tıklayın Kaynak: KIBRIS GAZETESİ

Benzer haberler

Featured
Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı 2026-06-26 09:00:00 Milyonlarca yılın sırrı çözüldü: Dünya’nın ilk kıtalarını asteroitler engellemiş 2026-06-26 08:40:00 Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma 2026-06-26 08:35:00 Venezuela'daki depremde can kaybı en az 235'e yükseldi 2026-06-26 08:27:00 Döviz kurlarında son durum (26 Haziran 2026) 2026-06-26 08:08:00 Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor 2026-06-25 22:01:00 Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı 2026-06-25 21:57:00 Sakallı "Yasa tasarısının hayat bulması için sürecin yakın takipçisi olacağız" 2026-06-25 21:44:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (25 Haziran 2026) 2026-06-25 21:39:00