Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Ekim 2026) Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama Karma oyun kaldırılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı Şirinevler'de feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Trafo odasında meydana gelen patlamada yaralanan 32 yaşındaki Kıb-Tek çalışanı yoğun bakımda! AB'den enerjide fiyat krizi uyarısı Dünya futbolu kaynıyor: Real Madrid, Barcelona'nın kupalarını istiyor Girne'de Ata Tohumu Halk Buluşması'nın ilki yapıldı ACTADA, eğitim programını ilk kez Gazimağusa'ya taşıyor Meslek Edindirme Kursları devam ediyor Yarın iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Tuğcu “Madem hesaplar hazır, neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?" Trafikte haftalık bilanço "58 kaza, 23 yaralı, 4 milyon TL'ye yakın hasar" ABD-İran müzakerelerine ilişkin belirsizlik Brent petrolü 100 doların üzerine taşıdı Fileleftheros “Uluslararası bir konferansın toplanması ihtimal dışında değil” Hristodulidis “RMMO’nun ulaştığı seviyeden gururluyum” NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Ekim 2026) Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama Karma oyun kaldırılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı Şirinevler'de feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! Trafo odasında meydana gelen patlamada yaralanan 32 yaşındaki Kıb-Tek çalışanı yoğun bakımda! AB'den enerjide fiyat krizi uyarısı Dünya futbolu kaynıyor: Real Madrid, Barcelona'nın kupalarını istiyor Girne'de Ata Tohumu Halk Buluşması'nın ilki yapıldı ACTADA, eğitim programını ilk kez Gazimağusa'ya taşıyor Meslek Edindirme Kursları devam ediyor Yarın iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Tuğcu “Madem hesaplar hazır, neden kamuoyuyla paylaşılmıyor?" Trafikte haftalık bilanço "58 kaza, 23 yaralı, 4 milyon TL'ye yakın hasar" ABD-İran müzakerelerine ilişkin belirsizlik Brent petrolü 100 doların üzerine taşıdı Fileleftheros “Uluslararası bir konferansın toplanması ihtimal dışında değil” Hristodulidis “RMMO’nun ulaştığı seviyeden gururluyum”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Okul harçlarında ve yurt ücretlerinde TL’ye geçeceklerini duyurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Okul harçlarında ve yurt ücretlerinde TL’ye geçeceklerini duyurdu
Reklam

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi ve dövizin kademeli yükselişi nedeniyle yaşanan ekonomik dalgalanma karşısında Euro üzerinden ücretlendirilen okul harçlarında ve yurt ücretlerinde TL’ye geçeceklerini duyurdu.

Vehbi yaptığı açıklamada, 2017-2018 akademik yılında, yeni gelen öğrencilere TL ücretlendirmesi yapıldığını ancak eski öğrencilerin eğitim ücretleri ile yurt ücretlerinin Euro üzerinden alındığını, 2018-2019 akademik yılı itibarıyla eski-yeni tüm öğrencilerden, kayıt, aktivite, eğitim ve yurt ücretlerinin TL üzerinden hesaplanmasına karar verildiğini kaydetti. Vehbi, bu uygulamayı yaparken, herhangi bir kur sabitlemesine giderek değil, tamamen öğrencinin lehine olacak şekilde fiyat politikalarının uygulanacağını belirtti.   Vehbi, KAÜ Rektörlüğü’nün, dövizdeki tırmanışın sürmesi nedeniyle ailelerin dövizdeki dalgalanmadan etkilenmemesi ve mağduriyet yaşamaması için TL’ye geçişte karar kıldığını kaydetti.  Vehbi, dövizdeki artışın ekonomik yapıyı olumsuz etkilediğini ve dövizde yaşanan iniş-çıkışların harç uygulamalarında etkili olduğu bu süreçte, dövizdeki hareketlilik ve yaşanan belirsizlik karşısında öğrenciler ve ailelerinin en az şekilde etkilenmesini sağlamak için çalışma yaptıklarını ifade etti.  Vehbi açıklamasında, “Ülke ekonomimizin geçtiği bu zor dönemde, eğitim gören tüm öğrencilerimizin ve ailelerinin mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için üniversite olarak ücretlerin TL üzerinden hesaplanması kararını aldık. KAÜ ailesi olarak öğrencilerimizin ve ailelerimizin yanındayız. Öğrencilerimizin herhangi bir ekonomik mağduriyet yaşamadan eğitimlerine odaklanması en önemli önceliğimizdir ve onların eğitimlerinin her aşamasında yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.  Vehbi, bundan sonra meydana gelecek olan artışların TC ve KKTC Merkez Bankası’nın açıkladığı yıllık TEFE ve TÜFE oranlarında olacağını da sözlerine ekledi. PROF. DR. ÖZGÖKER: “GEREKLİ TEDBİRLER İVEDİLİKLE ALINMALI” Öte yandan, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker de, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’ın “kontrolsüz biçimde artan döviz kurları konusunda, ülke genelinde birlik olma çağrısına” destek belirtti.  Özgöker, eğitim harçlarının TL olarak belirlendiğine vurgu yaparak, emlakların döviz üzerinden olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Özgöker, hükümetin bu konuda gerekli tedbirleri ivedilikle almasını istedi. Ev ve işletme sahiplerine de seslenen Özgöker, kiraların bu zor dönemde Türk Lirası üzerinden alınmasını istedi.

Benzer haberler

Featured
NASA'nın uzay teleskobu Dünya'ya düşüyor 1 Eki 2026 22:00 ABD'de idam mahkumuna iki doz ilaç verilmesine rağmen kalbi durmadı 1 Eki 2026 21:50 Kahve tüketiminde saat ve miktar önemli 1 Eki 2026 21:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (1 Ekim 2026) 1 Eki 2026 21:34 Trump'tan "Netanyahu'ya destek" sorusuna "siyasetle ilgilenmiyorum" yanıtı 1 Eki 2026 21:23 AB'den İngiltere'nin yeniden üye olma olasılığına ilişkin açıklama 1 Eki 2026 21:19 Karma oyun kaldırılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı 1 Eki 2026 21:09 Şirinevler'de feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı! 1 Eki 2026 21:02 Trafo odasında meydana gelen patlamada yaralanan 32 yaşındaki Kıb-Tek çalışanı yoğun bakımda! 1 Eki 2026 20:53