Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Avusturya’da 14 yaş altı kız çocuklarına başörtüsü yasağı protestolara yol açtı İstanbul'da 115 yıllık kayıtlardaki en yüksek üçüncü günlük yağış ölçüldü Devlet Piyangosu çekildi! (20 Ekim 2026 tam liste) Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Ekim 2026) Güç-Sen “Kamuda taşeron çalışma sistemine son verilmeli” Çeler “İşten çıkarma kararlarını geri çekin, uzlaşma yolu açın” “Sanat İyileştirir” seramik sergisi Ercan Havalimanı’nda açıldı Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin hayatını kaybetti “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” fotoğraf sergisi açıldı Yerbilim Mühendisleri Odası'ndan heyelan ve kaya düşmesi risklerine karşı uyarı Atan "Maaş artışları daha vatandaşın cebine girmeden zamlarla geri alınıyor.” 3.Omağ-Çağkan Yapı Rallisi Serdarlı’da yapılacak İstanbul'daki sel faciasında can kaybı 3'e yükseldi “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2026 Tatbikatı” Sadrazamköy’de yapıldı KTOEÖS’ten Güzelyurt ve Lefke’de grev “Eğitime ve Öğretmene Yönelik Saldırılara İzin Vermeyeceğiz” BES’ten DEV-İŞ’in K-PET’teki grevine destek Ekinci “Gençlerin göç etmek istemesi mevcut siyasi düzenin sonucu” Nöbetçi eczaneler (15 Ekim 2026) Brent petrol 104,47 dolardan işlem görüyor CTP “K-Pet çalışanlarının hak arama mücadelesinin yanındayız” Avusturya’da 14 yaş altı kız çocuklarına başörtüsü yasağı protestolara yol açtı İstanbul'da 115 yıllık kayıtlardaki en yüksek üçüncü günlük yağış ölçüldü Devlet Piyangosu çekildi! (20 Ekim 2026 tam liste) Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Ekim 2026) Güç-Sen “Kamuda taşeron çalışma sistemine son verilmeli” Çeler “İşten çıkarma kararlarını geri çekin, uzlaşma yolu açın” “Sanat İyileştirir” seramik sergisi Ercan Havalimanı’nda açıldı Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin hayatını kaybetti “Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” fotoğraf sergisi açıldı Yerbilim Mühendisleri Odası'ndan heyelan ve kaya düşmesi risklerine karşı uyarı Atan "Maaş artışları daha vatandaşın cebine girmeden zamlarla geri alınıyor.” 3.Omağ-Çağkan Yapı Rallisi Serdarlı’da yapılacak İstanbul'daki sel faciasında can kaybı 3'e yükseldi “Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası-2026 Tatbikatı” Sadrazamköy’de yapıldı KTOEÖS’ten Güzelyurt ve Lefke’de grev “Eğitime ve Öğretmene Yönelik Saldırılara İzin Vermeyeceğiz” BES’ten DEV-İŞ’in K-PET’teki grevine destek Ekinci “Gençlerin göç etmek istemesi mevcut siyasi düzenin sonucu” Nöbetçi eczaneler (15 Ekim 2026) Brent petrol 104,47 dolardan işlem görüyor CTP “K-Pet çalışanlarının hak arama mücadelesinin yanındayız”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Ocak ayı hayat pahalılığı oranı açıklandı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Ocak ayı hayat pahalılığı oranı açıklandı
Reklam

KKTC İstatistik Kurumu, ocak ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 3.84 olarak açıkladı. KKTC İstatistik Kurumu’nun Tüketici Fiyatları Genel Endeksi’nde, bir önceki aya göre yüzde 3.84, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 3.84 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85.81 değişim gerçekleşti. -“En yüksek artış Çeşitli Mal ve Hizmetler grubunda” Ana harcama grupları itibariyle bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 11.42 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler ana grubunda gerçekleşti. Gıda ve Alkolsüz İçecekler ana grubunda yüzde 10.09, Sağlık ana grubunda yüzde 8.27, Konut, Su, Elektrik, Gaz ve Diğer Yakıtlar ana grubunda yüzde 5.80, Mobilya, Ev Aletleri ve Ev Bakım Hizmetleri ana grubunda yüzde 5.14, Alkollü İçecekler ve Tütün ana grubunda yüzde 3.78, Eğlence ve Kültür ana grubunda yüzde 3.26, Ulaştırma ana grubunda yüzde 2.15, Eğitim ana grubunda yüzde 1.49, Haberleşme ana grubunda yüzde 1.47 artış, Lokanta ve Oteller ana grubunda yüzde 8.83, Giyim ve Ayakkabı ana grubunda yüzde 0.75 azalış gerçekleşti. -“580 maddenin ortalama fiyatlarında artış oldu” Bir önceki aya göre, endekste kapsanan 580 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 63 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş yaşandı. En yüksek fiyat artışı gösteren ilk üç mal; yüzde 221.40 ile bakla, yüzde 115.57 ile bezelye ve yüzde 79.26 ile veteriner ücreti oldu. En yüksek fiyat düşüşü gösteren ilk üç mal ise; yüzde 50.00 ile milli piyango bileti, yüzde 38.28 brokoli ve yüzde 34.48 ile enginar olarak açıklandı.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (15 Ekim 2026) 15 Eki 2026 21:06 Brent petrol 104,47 dolardan işlem görüyor 15 Eki 2026 15:24 Borsa güne 0,54 düşüşle başladı 15 Eki 2026 10:15 Altın yükselişe geçti, rüzgar tersine döndü 15 Eki 2026 08:54 Döviz kurlarında son durum (15 Ekim 2026) 15 Eki 2026 08:37 Döviz piyasalarında günün son rakamları (14 Ekim 2026) 14 Eki 2026 21:53 Borsa günü yüzde 1,08 değer kaybederek tamamladı 14 Eki 2026 19:59 ABD'de enflasyon eylülde hızlandı 14 Eki 2026 19:01 Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı 14 Eki 2026 09:59