Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda seyir halindeki kamyonet araç tamamen yandı Ulukışla İlkokulu’na beş yeni derslik inşa edildi Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanarak hayatını kaybeden şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme Gazimağusa Belediyesi, 4. Etap Kanalizasyon Hatları Yapım İşleri için sözleşme imzaladı Yenierenköy'de korkutan kaza: Sürücü yoğun bakıma kaldırıldı Tıp-İş “Kadrolar, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından doldurulmalı” Meral Çakıcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Uzmanlar "Yarınki hava El Nino veya iklim değişikliğinin göstergesi değil" Yerli ürünlerin ikisinde tavsiye dışı, birinde ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk dansları Topluluğu, KKTC'yi Portekiz'de temsil etti Maviş “Eşit ortaklık, diğer toplumu görünmez kılarak kurulmaz” 30 Ağustos Zafer Bayramı Kriteryum Yol Bisiklet Yarışı pazar günü yapılıyor Malas "Şap hastalığından sonra hayvancılık verimliliğinin arttırılması önceliğimiz" Kamacıoğlu “Yerli üretim, ekonomi politikalarının merkezine alınmalı” Savaşan “Tarafsız verilere göre UBP yükseliyor” Vuda atış alanı yanında çıkan yangın sonrasında patlamamış havan mermisi bulundu Girne Belediyesi’nden can costlarımız için yeni uygulama Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda seyir halindeki kamyonet araç tamamen yandı Ulukışla İlkokulu’na beş yeni derslik inşa edildi Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanarak hayatını kaybeden şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme Gazimağusa Belediyesi, 4. Etap Kanalizasyon Hatları Yapım İşleri için sözleşme imzaladı Yenierenköy'de korkutan kaza: Sürücü yoğun bakıma kaldırıldı Tıp-İş “Kadrolar, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından doldurulmalı” Meral Çakıcı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Uzmanlar "Yarınki hava El Nino veya iklim değişikliğinin göstergesi değil" Yerli ürünlerin ikisinde tavsiye dışı, birinde ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi Girne Gençlik Merkezi Derneği Halk dansları Topluluğu, KKTC'yi Portekiz'de temsil etti Maviş “Eşit ortaklık, diğer toplumu görünmez kılarak kurulmaz” 30 Ağustos Zafer Bayramı Kriteryum Yol Bisiklet Yarışı pazar günü yapılıyor Malas "Şap hastalığından sonra hayvancılık verimliliğinin arttırılması önceliğimiz" Kamacıoğlu “Yerli üretim, ekonomi politikalarının merkezine alınmalı” Savaşan “Tarafsız verilere göre UBP yükseliyor” Vuda atış alanı yanında çıkan yangın sonrasında patlamamış havan mermisi bulundu Girne Belediyesi’nden can costlarımız için yeni uygulama
Dolar
Euro
Sterlin

“Neden hiç işe gitmemelerini sorun etmezken, sizin deyiminizle vaaz dinlemeye gitmeleri size dert oluyor?”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Neden hiç işe gitmemelerini sorun etmezken, sizin deyiminizle vaaz dinlemeye gitmeleri size dert oluyor?”
Reklam

Meclis'te CTP Milletvekili Erkut Şahali’ye yanıt vermek için kürsüye çıkan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Şahali’nin kendi dünyasından olaylara baktığını söyledi.

Şahali’nin hükümetin yasaları çiğnediği yönündeki suçlamasına Arıklı, “Bu ülkede sadece yasaların değil Anayasa’nın da yası var. Sadece yasalar değil Anayasa da çiğneniyor. Bunu sadece biz değil, sizler de çiğnediniz” yanıtını verdi.

Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesinin 1996 yılında yapılabileceğini ancak Kıb-Tek’in eski yönetim kurulu başkanlarından İsmet Akim’in buna karşı çıktığını anlatan Arıklı, CTP’yi istemediği şeyleri kılıfına uydurmakla suçladı.

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Binası Yerleşkesi ile ilgili eleştirilerine ise Arıklı, bunun Lefkoşa’ya armağan edilecek yüzlerce metrekarelik, 3.8 milyar TL’lik bir proje olduğunu belirtti ve “Israrla karşı çıkıyorsunuz, yapmayın bunu. Belediye başkanına baskı yapıyorsunuz ‘git mühürle’ diye. Elinize ne geçecek? Siz eleştirmeye devam edin biz doğru bildiğimiz yoldan gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu. İnşaatın izinsiz olduğu eleştirilerine yönelik ise Arıklı, Fasıl 96’nın kamuya bazı muafiyetler sağladığı yanıtını verdi.

-Şahali: “Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun başındaki kişi denetlenmesi gereken bir tavır sergiliyor”

Arıklı’nın konuşmasının ardından yeniden söz alan CTP Milletvekili Erkut Şahali, Fasıl 96’da kamuya harçlar konusunda muafiyetler verildiğini söyledi.

2010 yılında Türkiye’den boru ile su getirilmesi gündeme geldiğinde bunun bir hediye gibi gösterildiğini ancak suyun Türkiye’den ihraç edildiğini kaydeden Şahali, “Olması gereken de budur, şikayet etmiyorum” dedi.

Bir bürokratın laik olmayan tutumlar sergilediği konusuna yeniden değinen Şahali, “Anayasayı, evet ağlatıyorsunuz… Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun başındaki kişi, denetlenmesi gereken bir tavır sergiliyor ve ifşa olmuş. Hükümet de buna sessiz kalıyor” dedi.

-Arıklı: “Neden hiç işe gitmemelerini sorun etmezken, sizin deyiminizle vaaz dinlemeye gitmeleri size dert oluyor?”

Yerinden söz alarak Şahali’ye yanıt veren Arıklı ise, memurların tüm yaptırım çabalarına rağmen mesai saatlerine uymadığını söyledi ve “Neden hiç işe gitmemelerini sorun etmezken, sizin deyiminizle vaaz dinlemeye gitmeleri size dert oluyor?” diye sordu.

-Uluçay: “Ülke ekonomisinin önü açılmalı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay ise, “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konulu güncel konuşma yaptı.

Sadece KKTC’de değil dünyanın önemli bir kısmında ekonomik sıkıntılar yaşandığını anlatan Uluçay, ortaya bir vizyon konulması ve ülke ekonomisinin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Çarşının yaşadığı sıkıntılar, fiyatlardaki dengesizlik ve enflasyon karşısında hane halkının yaşadığı sıkıntılara değinen Uluçay, ülkede enflasyon yüzde 120 iken bunun Türkiye’de yüzde 85 olduğunu belirtti.

Türkiye’de 5 bin 500 TL olan asgari ücretin 8 bin TL’ye çıkarılmasının konuşulduğunu söyleyen Uluçay, bunun TL kullanan KKTC’de daha büyük sorunlara neden olacağının göstergesi olarak değerlendirdi ve ülkedeki açlık sınırının 2 bin TL altında kalan asgari ücretin artırılmasını istedi.

Ülkenin alternatif enerji kaynaklarından faydalanabileceğini anlatan Uluçay, Cumhurbaşkanı ve hükümeti ara bölgede güneş paneli kurulması projesini istememekle suçladı ve ülkenin yararına olabilecek açılımları Kıbrıslı Türklerin hak ettiğini vurguladı.

Uluçay, ülkede yaşanan sıkıntılarla ilgili çözüm önerileri sunduklarını ve buna rağmen hükümetin sorunlarla uğraşmak yerine olmayacak işlerle uğraştığını savunan Uluçay, “Siyaset, DAÜ’de part time görev yapan akademisyenin işten çıkarılması ile uğraşıyor” dedi.

İngiltere’deki Türk okullarında yaşanan sorunlardan da bahseden Uluçay, bu okulların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Uluçay, “Eğitim Bakanı oraya gönderilecek 10 öğretmenin 1’ini gönderebildiklerini, 9’unun vize sorununu çözemediklerini söyledi. Temmuz’dan bugüne bir vize sorununu bile çözemiyorsak oradaki insanlarımıza nasıl destek vereceğiz?” diye konuştu.

Uluçay’a yanıt vermek için yeniden söz alan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ara bölgede kurulacak güneş enerji paneliyle ilgili öneriyi AB’ye KKTC’nin teklif ettiğini ancak sonra konunun biraz değiştiğini söyledi. Arıklı, “AB Rumları muhatap olarak aldı, KKTC’den teknik kişilerin o ekibe katılmasını istedi. Bu hakkaniyete uygun bir davranış değil. Biz prensipte bu çalışmaya karşı çıkmadık, bilakis bunu ortaya atan biziz” dedi.

Güncel konuşmaların ardından oturum sona erdi. Gelecek oturum, 14 Kasım Pazartesi saat 10.00’da yapılacak.

Benzer haberler

Featured
Nöbetçi eczaneler (28 Ağustos 2026) 28 Ağu 2026 16:39 Deniz içerisinde hareketsiz bulunan şahsın ölüm nedeni açıklandı 28 Ağu 2026 16:37 UBP LTB Başkan adayı Aktunç “Lefkoşa’da yeni bir belediyecilik dönemi başlatacağız” 28 Ağu 2026 16:34 Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda seyir halindeki kamyonet araç tamamen yandı 28 Ağu 2026 16:31 Ulukışla İlkokulu’na beş yeni derslik inşa edildi 28 Ağu 2026 16:27 Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanarak hayatını kaybeden şahsın ölümüne ilişkin yeni gelişme 28 Ağu 2026 16:22 Gazimağusa Belediyesi, 4. Etap Kanalizasyon Hatları Yapım İşleri için sözleşme imzaladı 28 Ağu 2026 16:19 Yenierenköy'de korkutan kaza: Sürücü yoğun bakıma kaldırıldı 28 Ağu 2026 16:17 Tıp-İş “Kadrolar, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından doldurulmalı” 28 Ağu 2026 16:11