Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor Klima ünitesi yangına neden oldu Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı Girne'deki zincirleme kazada motosiklet sürücüsü yaralandı Küresel piyasalar önümüzdeki hafta yoğun veri gündemine odaklandı Gemikonağı'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 genç yaralandı Sonbahar resitalleri Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda devam edecek Kayıp olarak aranan 41 yaşındaki şahıs ölü bulundu Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026) Eski OpenAI güvenlik sorumlu uyardı "yapay zeka güvenlik testlerinden kaçabilir" Trump "İran'la ilgili karar aşamasındayım" En son hava durumu tahminleri (4 Ekim 2026) Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti Akıncı "Gençlerin geleceği ülkenin geleceği" Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor Klima ünitesi yangına neden oldu Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı Girne'deki zincirleme kazada motosiklet sürücüsü yaralandı Küresel piyasalar önümüzdeki hafta yoğun veri gündemine odaklandı Gemikonağı'nda trafik kazası: 1'i ağır 2 genç yaralandı Sonbahar resitalleri Lefkoşa’da Naci Talat Vakfı’nda devam edecek Kayıp olarak aranan 41 yaşındaki şahıs ölü bulundu Nöbetçi eczaneler (4 Ekim 2026) Eski OpenAI güvenlik sorumlu uyardı "yapay zeka güvenlik testlerinden kaçabilir" Trump "İran'la ilgili karar aşamasındayım" En son hava durumu tahminleri (4 Ekim 2026) Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti Akıncı "Gençlerin geleceği ülkenin geleceği"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Nalbantoğlu Hastanesi'nde meme kanserine hızlı tanı...

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Nalbantoğlu Hastanesi'nde meme kanserine hızlı tanı...
Reklam

Meme kanserine daha hızlı tanı koyma amacıyla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Meme Radyolojisi Polikliniği açıldı.

Acil servis yanında oluşturulan ve Aralık ayından itibaren hizmet vermeye başlayan poliklinikte ilk 3 haftada 2 hastaya meme kanseri teşhisi konuldu, hastalar hızlıca gerekli uzmanlara yönlendirildi. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Başyardımcısı Dr. Adil Özyılkan konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. “Amacımız hızlı tanı”  Özyılkan, Meme Radyolojisi Polikliniği’nin hastanenin Radyoloji Klinik Şefi Dr. Dilaver Akdur’un teklifi ve Başhekim Dr. Bülent Dizdarlı’nın onayıyla açıldığını bildirdi.  “Amacımız kadın hastalarımızın olası bir meme kanseri durumunda daha hızlı tanı almasını sağlamak” diyen Özyılkan, mamografisi değerlendirilen hastalara poliklinikte meme ultrasonografi tetkiki, gerekirse meme biyopsisi yapıldığını kaydetti. Perşembe günleri Radyoloji uzmanları Dr. Fatma Çelik Yabul ile Dr. Sinem Şığıt İkiz’in poliklinikte hasta gördüğünü söyleyen Özyılkan, burası için randevuların Radyoloji Kliniği Sekreterliği’nden verildiğini duyurdu. Adil Özyılkan, Meme Radyolojisi Polikliniği için kişisel olarak randevu alınabileceği gibi hastaların buraya hekim sevkiyle de gelebileceğini belirtti. Polikliniğe randevuya gelecek hastalara bir de hatırlatma yapan Özyılkan, “Eğer varsa eski mamografi ve meme ultrasonografilerinizi de yanınızda getirin” dedi. “İlk üç haftada 2 hastaya meme kanseri teşhisi" Adil Özyılkan, ilk 3 haftada yapılan biyopsilerde 2 hastaya meme kanseri tanısı konduğunu, hastaların gerekli uzmanlara hızlıca yönlendirildiğini açıkladı. Meme kanserinin sıklığının arttığına da dikkat çeken Adil Özyılkan, “Meme kanseri kadın popülasyonunda en sık rastlanan kanserlerin başında geliyor” dedi. Meme kanserinde tanı-tedavi olanaklarının hızlı geliştiğini de vurgulayan Adil Özyılkan, “Meme Radyolojisi Kliniği deneyimli uzman kadrosu ve yeterli donanıma sahip cihazlarıyla halkımıza kaliteli ve hızlı bir hizmet vermeye devam edecek” ifadesine yer verdi.  

Benzer haberler

Featured
Trafik denetimlerinde 19 araç trafikten men edildi 4 Eki 2026 12:06 Son 24 saatte en fazla yağış 55 kilogram olarak kaydedildi 4 Eki 2026 11:59 İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları “İki iş kazası gerekli tedbirlerle önlenebilirdi” 4 Eki 2026 11:35 Meteoroloji Dairesi Müdürü Sarp "El Niño Kıbrıs’ta mevsimsel tahminlerin tutarlılığını etkileyebilir" 4 Eki 2026 11:25 Psikologlar Derneği'nden Eğitim Bakanlığı'na uyarı “Çocuklarda olumsuz psikolojik etkilere yol açabilir” 4 Eki 2026 11:14 Meteoroloji uyardı: 13.00-17.00 saatleri arasında yer yer kuvvetli yağış bekleniyor 4 Eki 2026 11:07 Klima ünitesi yangına neden oldu 4 Eki 2026 11:01 Üstel üretim, ihracat ve girişimciliği destekleyen yeni program ve düzenlemeleri açıkladı 4 Eki 2026 10:55 YKP’den KIB-TEK’teki iş kazası ardından denetim ve yasal düzenleme çağrısı 4 Eki 2026 10:44