Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Naimoğulları: “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Naimoğulları: “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir”
Reklam

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin hükümetin hayvancılık politikalarını protesto etmek için Lefkoşa’da düzenlediği eylem devam ediyor.

Başbakanlık önündeki eylemin dördüncü gününde balya yakmaya devam eden üreticiler, eyleme oğlak da getirdi. Başbakanlık önüne karpuz bırakan eylemciler, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı binasına ise yumurta ve karpuz attı.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir” diyerek, üreticilerin girdi maliyetleri altında ezildiğini kaydetti.

Eyleme, CTP Milletvekili Fide Kürşat, MDP Başkanı Buray Büsküvütçü ve eski bakanlardan Serdar Denktaş da gelerek, destek belirtti.

-Naimoğulları

Naimoğulları basına yaptığı açıklamada, medyadaki bazı kişilerin hayvan üreticilerini eleştirdiğini kaydederek, “Bizim derdimiz ortalığı kırıp, dökmek değil. Üreticiyi tahrik etmeyeceksiniz, üretici de demirleri orayı burayı kırmayacak” dedi.

Üreticilerin girdi maliyetleri altında ezildiğini kaydeden Naimoğulları, yem fiyatına yüzde 15 zam geldiğini, ay sonu itibarıyla elektriğe de yüzde 23 zam geleceğini savundu. Naimoğulları, “Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Genel eyleme doğru gidiyoruz. Biz buradan gidecek değiliz” diye konuştu.

“Hayvancı acımasız eylem yapıyor” söylemini de eleştiren Naimoğulları, “Bizim kimseye acıyacak durumumuz yoktur, biz geçim derdindeyiz ve hükümetin duyarsızlığını ortaya koyuyoruz” dedi.

Günü birlik politikalarla işlerin dönmeyeceğini kaydeden Naimoğulları, ürettikleri tüm ürünlerin Türk Lirası, maliyetlerinin ise dövize endeksli olduğunu söyledi. Naimoğulları, “En ağır girdi olan elektrik ve akaryakıt girdisini olsun düşürebilirsiniz” dedi.

İthal et getirilmesinin durdurulması gerektiğini yineleyen Naimoğulları, ihtiyaç varsa Hayvancılar Birliği ve Kasaplar Birliği ülkenin ihtiyacını karşılayacak ithal eti getirebileceğini belirtti.

Çiğ süt fiyatının maliyete yaklaşması için artış talep ettiklerini buna karşın fiyatın tüketiciye yansımaması için 3 TL daha teşvik verilmesini istediklerini anlatan Naimoğulları, “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir” dedi.

Hak aramak için geldiklerini, kimseyi mağdur etmek istemediklerini kaydeden Naimoğulları, üreticiye saldıran basın mensuplarına, “Siz kimin adamsınız?” diyerek, seslendi.

“Hayvancı destek alıyormuş. Destek vermeyin, maliyeti ne ise ortaya koyun” diye konuşan Naimoğulları, üretim planlaması yapılmasını, alım garantili üretim modeli yaratılmasını talep etti. Üreticinin talebe göre üretim yapmak istediğini dile getiren Naimoğulları, “Bu maliyetlerle üretim yapılamıyor” dedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bürokratlarının Başbakanlığa taşındığını savunan Naimoğulları, “Bugün bir hareketlilik var gibi geliyor bana… İlerleyen saatlerde göreceğiz” diye konuştu.

-“Biz kalıcı tedbirler istiyoruz. Ne tüketicinin, ne üreticinin canı yansın”

Birlik Başkanı Naimoğulları, “Hükümetin ortakları, ‘eylemi bitirmeden görüşmeyiz’ diyorlar. Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Biz kalıcı tedbirler istiyoruz. Ne tüketicinin, ne üreticinin canı yansın” dedi. Naimoğulları, ithal etin Yeni Zelanda’dan, Hollanda’da mühürlenerek, getirileceğini kaydetti.

Halka et ürünlerini pahalı etmek istemediklerini dile getiren Naimoğulları, “Bizim maliyetlerimizi düşürün, biz daha ucuza eti üreteceğiz bu ülkede… Maliyetleri artırarak bir yere varamazsınız. Üreticinin tek geliri süt ve canlı hayvandır” diye konuştu.

-Serdaroğlu: “Kamu-İş, Pazartesi günü TÜK’ün tüm şubelerinde genel greve gidecek”

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, Kamu-İş’in, personel eksikliği nedeniyle Toprak Ürünleri Kurumu’nda (TÜK) grev koyduğunu hatırlatarak, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’nın 15 Mayıs’a kadar süre istemesinin ardından sorunun çözülmesi için Bakanlık ile protokol imzalandığını anlattı.

İmzaya sahip çıkılmadığını savunan Serdaroğlu, bu sırada Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na geçici istihdam yapıldığını ileri sürdü. Serdaroğlu, Kamu-İş’in pazartesi günü TÜK’ün tüm şubelerinde genel greve gideceğini açıkladı.

Hür-İş Başkanı Serdaroğlu, sendikaların bu yaşananların bir daha yaşanmaması için bir bütün şekilde hayvan üreticilerine destek verdiğini belirtti.

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23