Müzakereciler yarın liderlere yarım kalan konuları sunacaklar

Voice Kıbrıs Haber
Müzakereciler Andreas Mavroyiannis ve Özdil Nami, Yarın Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lideri Mustafa Akıncı'ya, nasıl ilerleyeceklerine karar vermeleri amacıyla, Kıbrıs müzakereleri sırasında tartışılmakta olan başlıklarda açık kalan noktaları sunacaklar.
İyi bilgi alan kaynakların KHA'ya yaptığı açıklamaya göre, salı günü bir araya gelen Mavroyiannis ve Nami, yarım kalan konuları ele alarak, iki liderin bu konularda nasıl ilerleyeceklerine karar verebilmeleri amacıyla, BM himayesi altında devam eden müzakereler çerçevesinde, Perşembe günü iki liderin huzuruna sunacaklar.
Aynı kaynak, hedefin, görüş ayrılıkları arasındaki mesafenin azaltılması ve mümkün düzeyde daha çok görüş birliğine ulaşılması olduğunu belirtiyor. Ayrıca, mart ayı içinde Kıbrıs’la ilgili Konferansın siyasi düzeyde devamı çerçevesinde, Lefkoşa'da yer alacak görüşmede, güvenlik ve garantiler başlıklarında, bir beyin fırtınası (brainstorming) yapılmasının beklendiğine değinmektedir.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mart ayının 2. yarısında, garantör ülkelerin dışişleri bakanları, Kıbrıslı Rum lider ve Kıbrıslı Türk lider arasında olası bir görüşmeden söz etmişti.
Kaynak: KHA
Benzer haberler
Featured
Ciklos'ta ölümlü kaza: 30 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti!
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı
AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026)
İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz"
41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı
KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor
Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı"
Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi"



