MUSUL'U DEAŞ'TAN KURTARMA OPERASYONU
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Irak ordusu, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu kapsamında 13 yerleşim yerini daha geri aldığını, 157 teröristi öldürdüğünü duyurdu.
Orduya bağlı ortak operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, orduya bağlı 9'uncu birliğin, Hamdaniyye kazası yakınlarındaki Keremlis beldesini DEAŞ'tan geri aldığı ve "düşmana büyük zayiat verdiği" ifade edildi.
Kayyara cephesinden Tuveybe, el-Hunfesan, Dur et-Take el-Harariye ve Zelhefe köylerinin Eski Kelek cephesinde ise Hazne, Hazne Tebbe, Tarb Zave, el-Muvafakiye ve Tahrava köylerinin geri alındığı belirtildi.
Federal Polis Teşkilatı birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu ise es-Sacme, Saf et-Tut ve Telul el-Mehar köyleri geri alınırken 120 kilometre karelik alan DEAŞ militanlarından temizlendi. Bugünkü operasyonlarda 157 militanın öldürüldüğü, 21 bomba yüklü aracın imha edildiği aktarıldı.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonunun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu. Benzer haberler
Uncategorised
"Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε"
“Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…”
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum
Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας
"«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα"
Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor
Ο Χριστοδουλίδης προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις
Dikkat bu bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak
YSK kazananları resmi olarak duyurdu


