MS hastaları, devlet hastanesinde hayatlarını zorlaştıran uygulamalardan rahatsız

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Multiple Skleroz (MS) Derneği Başkanı Sibel Hançerli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, yatılı tedavi kapsamında damar yoluyla ilaç alan MS hastalarının hayatını zorlaştıracak yeni uygulamalar yapıldığını belirtti.
Konuyla ilgili açıklamasında, ülkede yüzlerce MS hastası olduğuna işaret eden Hançerli, son iki aydır, yatılı tedavi kapsamında ilaç alan MS hastalarının ciddi bir mağduriyet yaşadığını kaydetti.üzülerek gözlemlediklerini kaydetti.
Hançerli, yıllardır yemek saatinde tedavi alan MS hastalarına öğle yemeği verildiğini ancak bu uygulamanın son zamanlarda değiştiğini anlatarak, “Tedavi için hastaneye yatan hastalara yemek verilmemesi kabul edilmez bir durumdur. Zaten zor bir süreçten geçen hastaların, yatılı tedavi sırasında, beslenme gibi en temel ihtiyaçlarının karşılanmaması tıbbi ihmaldir. Ayrıca hastanın yaşam hakkı ve temel ihtiyaçlarına saygı gösterilmemesi etik açıdan da ciddi bir sorundur” diye konuştu.
Hareket kabiliyetleri çoğu zaman kısıtlı olan MS hastalarının, son aylarda, tedavi sonrasında dosyalarının kapatmak için Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin üçüncü katına çıkmak durumunda bırakıldığına da dikkat çeken Hançerli, basit idari işlemlerin, MS hastaları için ciddi fiziksel ve psikolojik yük olduğunu belirtti.
Sibel Hançerli, yetkilileri, MS hastalarının mağduriyetlerini acilen gidermeye çağırarak, “Hastalarımızın yaşamını kolaylaştırmak, tedavi süreçlerini insanca ve erişilebilir kılmak hepimizin ortak sorumluluğudur. MS hastalarının sesini duyun, çözüm üretin” dedi.
Benzer haberler
Featured
Macron gelecek günlerde sendika dışı eylemlerin her yerde yasaklanacağını açıkladı
Uykudan önceki lokmalar karaciğeri tehdit ediyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Ekim 2026)
Çin'de 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Hayvanlarda görülen Shamonda virüsü ilk kez insanda tespit edildi
Borsa günü yüzde 3,08 değer kaybederek tamamladı
Özersay, teknoloji şirketlerine yönelik serbest bölge projesini anlattı
İncirli “Bu memleketin umudu CTP’nin kuracağı dürüst yönetimdedir”
Güney Kıbrıs AB'den ortak savunma maddesinin yeniden gündeme alınmasını istiyor




