Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Üstel “Polisimizin bekleyen özlük sorunlarını ortadan kaldırıyor, tarihi reform paketini hayata geçiriyoruz” Çavuşoğlu "Kıvılcımlar ışık saçmaya başladı” Talat "Memleket veri özürlü bir hale geldi" Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?” Lefkoşa'da feci kaza: Araca sıkışan sürücü ağır yaralandı! Türkiye ve AB, Orta Koridor'da iş birliği imkanlarını değerlendirdi TDP’den Lefke’deki HIV vakalarına ilişkin çağrı "Süreç bilimsel ve şeffaf yönetilmeli" Girne Asker Hastanesi sigortalı KKTC vatandaşlarına sağlık hizmetine başladı Vakıflar İdaresi “Hz. Ömer Türbesi ve çevresinde yapılacak faaliyetler için yazılı izin alınmalı” Hasipoğlu “Bu olaylar bir tek bizim ülkemizde olmuyor" Solyalı "Siz bunların peşine düşmezseniz çok büyük dertlerle yüz yüze geleceğiz" Rogers "Güngör kötü yönetimden dolayı ucubeye dönüştü" Şahiner "Devlet sosyal sorumsuz bir yapıya büründü" Çavuş "Balon balığıyla mücadeleyi en yükseğe çektik" Kürşat "Balon balığıyla ilgili kıyı şeritleri ve sahiller tehdit altında" Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununun yegâne ve gerçek çözümü iki egemen eşit devlettir” CHP Sözcüsü Sarı "Eylülde olağan kongre sürecini başlatıyoruz” Özgür Özel “Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız” Üstel “Polisimizin bekleyen özlük sorunlarını ortadan kaldırıyor, tarihi reform paketini hayata geçiriyoruz” Çavuşoğlu "Kıvılcımlar ışık saçmaya başladı” Talat "Memleket veri özürlü bir hale geldi" Hasipoğlu "İktidar ve muhalefet tek ses olmalı" Amcaoğlu “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmalıdır. Yoksa hizmette eksik kalırsınız” Özuslu “7 yıldır hükümettesiniz. Neden Gençlik ve Spor Bakanlığı kurmadınız?”
Dolar
Euro
Sterlin

Mozambik'te Chido Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 94'e yükseldi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Mozambik'te Chido Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 94'e yükseldi

Mozambik'te Chido Kasırgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 94'e yükseldiği bildirildi. Ulusal Afet Risk Yönetimi ve Azaltma Enstitüsünden (INGD) yapılan açıklamada, Chido Kasırgası'nın 15 Aralık'tan itibaren ülkenin Hint Okyanusu sahillerini vurduğu belirtildi. Açıklamada, kasırga nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 94'e yükseldiği ifade edildi. Saatte 260 kilometre hıza ulaşan kasırgada 768 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaklaşık 622 bin kişinin de kasırgadan etkilendiği kaydedildi. Açıklamada, 52 sağlık ocağı, 89 kamu binası ve 250 okulun hasar gördüğü kasırgada yaklaşık 140 bin hanenin kısmet veya tamamen yıkıldığı belirtildi. - Malavi'de ölü sayısı 13'e yükseldi Malavi Afet Yönetim İşleri Departmanından (DODMA) yapılan açıklamada ise 15 Aralık'tan bu yana etkili olan Chido Kasırgası'nda ölenlerin sayısının 13'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada, 30 kişinin yaralandığı kasırgadan 35 binden fazla kişinin etkilendiği kaydedildi. - Chido Kasırgası Chido Kasırgası, 14 Aralık'ta iklim krizinden olumsuz etkilenen başlıca adalardan Hint Okyanusu'ndaki Fransız kolonisi Mayotte'yi vurmuştu. Saatte 260 kilometre hıza ulaşan kasırga sonrasında Mozambik, Malavi ve Zimbabve'de etkili olmuştu.

Benzer haberler

Dünya
Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı 2026-06-23 11:31:00 Texas'ta arı yüklü TIR devrildi: Milyonlarca bal arısı çevreye yayıldı 2026-06-23 10:07:00 Titanic'ten çıkarılan eserleri satma planı ABD hükümetinin engeline takıldı 2026-06-23 08:52:00 Romanya'daki 100 hastane siber saldırıyı püskürtmek için kalem kağıda döndü 2026-06-23 08:44:00 Gürcistan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Türkiye'de de hissedildi 2026-06-23 08:41:00 Avrupa'da acil durum alarmı: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak 2026-06-23 08:37:00 Teknoloji devi Oracle yapay zeka hamlesiyle 21 bin çalışanını işten çıkardı 2026-06-23 08:25:00 JD Vance, İran ile “başarılı nihai anlaşma” için iyi bir temel attıklarını söyledi 2026-06-22 21:57:00 Avustralya tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu: Tonlarca kokain ele geçirildi 2026-06-22 21:53:00