Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz” Endonezya'daki şiddetli depremde can kaybı yükseldi Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı Fransa'da 1700 hektar alanı kül eden yangın kontrol altına alındı Yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 818 şüphelinin hesaplarına ve kripto varlıklarına el konuldu Nişasta bazlı şeker tüketimi obezite ve kronik hastalık riskini artırıyor EMPOLDER Başkanı Atasü “Polis kadrosu acilen artırılmalı” YMO “Kıbrıs aktif tektonik süreçlerin etkisinde” AB, sonbaharda Rusya'ya yaptırımları genişletmeyi planlıyor Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı Uluslararası sularda 50 düzensiz göçmen kurtarıldı, 7 göçmenin cesedi bulundu Söz Gençte’nin ikinci buluşması Mehmetçik’te yapılacak Credit West Bankası Güzelyurt Hayvanları Koruma Derneği’ne kuru mama bağışladı İskele Kaymakamı "Dünkü fırtınada zarar ziyanın çok büyük bölümü Altınova'da oldu" Yağmurlu hava devam edecek, sıcaklık yeniden yükselecek Larnaka’da deniz kazası: Anne hayatını kaybetti, iki çocuk ağır durumda Nöbetçi eczaneler (17 Ağustos 2026) Denktaş, kamu maliyesini düzenlemeye yönelik atılacak adımları açıkladı Öztürkler “Seçim takviminde Bakanlar Kurulu'ndan gelecek karar yol gösterici olacak” Cumhuriyet Meclisi Futbol Takımı ile Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Futbol Takımı dostluk maçı yapacak Çavuşoğlu “Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi’nde ortaya çıkacak sonuç ve önerileri merakla bekliyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

Moody's Türkiye'nin kredi notunu pozitife çevirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Moody's Türkiye'nin kredi notunu pozitife çevirdi
Reklam

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dahilinde değerlendirmeye gitti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3" olarak teyit edildiği, daha önce "durağan" olan not görünümünün ise "pozitif"e yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, görünümün pozitife çevrilmesinin ana nedeninin "ekonomi politikasındaki belirleyici değişiklik, özellikle de ortodoks para politikasına dönüş" olduğu belirtildi.

Manşet enflasyonun yakın vadede artması muhtemel olsa da enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığına dair işaretler olduğu vurgulanan açıklamada, bunun da para politikasının güvenilirliğini ve etkinliğini yeniden kazandığının göstergesi olduğu anlatıldı.

Açıklamada, parasal sıkılaştırmanın aynı zamanda Türkiye'nin büyük dış dengesizliğinin azaltılması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) döviz rezervlerinin yeniden yapılandırılması olasılığını da artırdığına işaret edilerek, her iki durumun da ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacağı kaydedildi.

Ülkenin dış açığındaki azalmanın 2024'te daha da hızlanmasının beklendiği bildirilen açıklamada, açığın yıl toplamında 40 milyar doların altında olmasının beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtildi.

Derecelendirme kuruluşunun açıklamasında, pozitif görünüm dikkate alındığında ülkenin kredi notunun düşürülmesinin pek olası gözükmediği ifade edildi.

Moody's, 12 Ağustos 2022'de Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dışı değerlendirmeye gitmiş ve ülkenin kredi notunu "B3" olarak güncellemiş, not görünümünü de "durağan"a çevirmişti.

Daha sonra, derecelendirme kuruluşunun takviminde Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme bulunulması için 16 Haziran ve 15 Aralık 2023 tarihleri yer almış ancak bu günlerde bir güncelleme yapılmamıştı.

Benzer haberler

Ekonomi
Sterlin 65 TL'yi aştı, Euro 56 TL'ye yaklaştı 17 Ağu 2026 21:30 Borsa günü yüzde 0,28 değer kaybederek tamamladı 17 Ağu 2026 18:59 Petrol fiyatları 88,42 dolardan işlem görüyor 17 Ağu 2026 13:44 Borsa haftaya yüzde 0,15 yükselişle başladı 17 Ağu 2026 10:35 Küresel piyasalar haftaya temkinli iyimserlikle başladı 17 Ağu 2026 09:41 Fed beklentisi değişti, altın yükseldi 17 Ağu 2026 09:12 Döviz kurlarında son durum (17 Ağustos 2026) 17 Ağu 2026 08:28 Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed tutanaklarında 16 Ağu 2026 09:34 Sterlin 65 TL sınırında 14 Ağu 2026 22:12