Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı Rusya'da çocuk işçi tartışması Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek “Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” gelecek ay resmen faaliyete geçiyor Biçerdöver elektrik direğine çarptı, 30 dönümlük alan yanarak zarar gördü! KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Ülkenin farklı bölgelerinde üç ayrı yangın olayı meydana geldi! CTP "Ezber yarışına değil, düşünerek üreten insanı yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç var" KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı Rusya'da çocuk işçi tartışması Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" Trump'ın damadının projesi halkı sokağa döktü "Arnavutluk satılık değil" Ölüm bölgesinde kayboldu, buz yiyerek hayatta kaldı! Cumhurbaşkanlığı Çoksesli Çocuk Korosu ilk konserine hazırlanıyor AB, aday ülkelere tam üyelik öncesi sınırlı entegrasyon seçeneğini değerlendiriyor Okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 9 kadın sertifikalarını aldı Ermenistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek “Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü” gelecek ay resmen faaliyete geçiyor Biçerdöver elektrik direğine çarptı, 30 dönümlük alan yanarak zarar gördü! KTGB Yönetim Kurulu belirlendi Ülkenin farklı bölgelerinde üç ayrı yangın olayı meydana geldi! CTP "Ezber yarışına değil, düşünerek üreten insanı yetiştirecek bir eğitim sistemine ihtiyaç var"
Dolar
Euro
Sterlin

MMO "Gölgede 40 derece ölçülen sıcaklık havadaki nem oranı arttıkça daha yüksek hissedilir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
MMO "Gölgede 40 derece ölçülen sıcaklık havadaki nem oranı arttıkça daha yüksek hissedilir"

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Altunç, gölgede 40 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının havadaki nem oranı arttıkça daha yüksek hissedildiğine dikkat çekerek, bunun son derece tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabileceği uyarısında bulundu. Altunç, Meteoroloji Dairesi’nin hava sıcaklığı uyarılarına uymak gerektiğini de vurguladı. Küresel ısınmaya işaret eden Altunç, özellikle yerel yönetimlerin yeşile daha çok önem vermeleri, küresel ısınmaya karşı tedbirlerde liderlik etmelerinin önemli ve gerekli olduğunu kaydetti. Afet olmadan gerekenlerin yapılması hususunda somut adımlar beklediklerini ifade eden Altunç, " Henüz baş edebileceğimiz günlük sorunlar, bu gidişle baş edilemeyecek duruma gelmeden gereği yapılmalıdır.” dedi. Yazılı açıklamasında geçmişte esnafın öğle saatlerinde işyerlerini kapattığını, yolların tankerlerle sulandığını ve zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde sokağa çıkılmamaya özen gösterildiğini hatırlatan Altunç, zamanla bu alışkanlıklarla birlikte konunun ciddiyetinin de unutulduğunu belirtti. Altunç, “Ölçülen hava sıcaklığı ile nem oranına göre hissedilen hava sıcaklığı önemli farklılıklar göstermektedir. Örneğin; 40°C olarak ölçülen hava sıcaklığı yüzde 30’luk nem oranında 43°C, yüzde 40’lık nem oranında 48°C, yüzde 55’lik nem oranında 59°C, yüzde 65’lik nem oranında 67°C, ve yüzde 85’lik nem oranında 88°C olarak hissedilirken, olanaksız dediğimiz cinsten yüzde 90 nem oranında 40°C olarak ölçtüğümüz hava sıcaklığı insanlar tarafından 95°C olarak hissedilir. Meteoroloji Dairesi tarafından gölgede 40 derece santigrat olarak ölçülen hava sıcaklığı; yüzde 90 nem oranında 95 derece santigrat olarak hissedilir. Bu da sağlık açısından son derecede tehlikeli bir durum oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı. -“Zorunlu olmadıkça güneş altında kalmamaya ve sağlık kurallarına uymaya özen gösterilerek bu dönem aşılabilecek" “Zorunlu olmadıkça, güneş altında kalmamaya ve sağlık kurallarına uymaya özen gösterilmesi ile bu dönem aşılabilecektir.” diyen Altunç, Meteoroloji Dairesi tarafından 2024 yılının Haziran ayında 46,8 derecelik rekor sıcaklık ölçüldüğünü hatırlattı. Altunç şöyle devam etti: “Doğanın bir parçası olarak atmosferin bir özelliği de ısınan havanın nem tutabilme kapasitesinin de artmasıdır. Bu nedenle sıcaklık arttıkça nem azaldığından, bilinçsiz zararlara karşı doğa korunumunu yapacak, tahribat cezasız kalamayacaktır. Bu nedenle özellikle yerel yönetimlerin yeşile daha çok önem vermeleri, küresel ısınmaya karşı tedbirlerde liderlik etmeleri önemli ve gerekli bir adım olarak nitelendirilecektir."

Benzer haberler

Featured
KKTC Futbol Milli Takımı Conifa Euro 2026’da şampiyon oldu 2026-06-06 21:48:00 Putin, Zelenski'nin mektubuna yanıt verdi ''Görüşmenin şimdilik anlamı yok'' 2026-06-06 21:40:00 Kolejlere Giriş Sınavları KGS-2 sınav sonuçları açıklandı! 2026-06-06 20:55:00 ABD'de doğumla vatandaşlık hakkı kritik eşikte: Diğer ülkelerde durum ne? 2026-06-06 20:32:00 Türkiye'de birçok ili sel vurdu: Dereler taştı, araçlar suya kapıldı 2026-06-06 20:16:00 NASA'nın "sessiz" süpersonik jeti X-59 ses duvarını ilk kez aştı 2026-06-06 20:10:00 FIFA'dan bilet iptali: Sistemi atlatıp bedavaya almışlardı 2026-06-06 18:51:00 Rusya'da çocuk işçi tartışması 2026-06-06 18:36:00 Cumhurbaşkanı Erhürman "Kolej sınavında arzu ettiği sonuca ulaşan çocuklarımızı kutlarım" 2026-06-06 18:12:00