"Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli"

Voice Kıbrıs Haber
Yunanistan’da ana muhalefetteki Syriza Partisi lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras, partisine yakın yayın organlarından Efsin gazetesine yazdığı makalede, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Türkiye’nin, Libya konusunda ABD’den aldığı desteği ve Avrupa Birliği’nin (AB) zayıflığını kullanarak bölgede büyük bir deniz gücü olmaya giriştiğini” savunan Çipras, “Bununla birlikte Ayasofya’yı camiye dönüştüren Erdoğan, dünyada İslam hareketinin lideri olma yolunda.” ifadesini kullandı.
Çipras, İtalya ile yaptıkları deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının “çok kötü olmadığını” kaydederek, “Ancak Mısır ile yapılan anlaşmada Yunanistan’ın attığı geri adımlar tehlike oluşturuyor ve bunun çözümü için de ulusal diplomatik ve savunma stratejileri gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.
Atina yönetimi, 9 Haziran’da İtalya, 7 Ağustos’ta ise Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmaları yapmıştı.
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasındaki MEB anlaşmasına ilişkin, “İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır.” açıklamasında bulunmuştu.
(BRT/AA)
Benzer haberler
Dünya
Batman'in motosikleti açık artırmaya çıkarılıyor
Fransa'da son yılların en büyük gösterisi: Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
AB'den Ukrayna'ya 4,36 milyar euro destek
Belçika'nın Flaman bölgesinde 20 bin aile elektriksiz kaldı
Avrupa'da havada panik: 10'dan fazla yolcu uçağında bomba ihbarı yapıldı
İspanya'da tren kazasının ardından demir yolu altyapı kuruluşu ADIF'in başkanı istifa etti
ABD'de helikopterin denize düşmesi sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı
Güney Torid göktaşı yağmuru bu gece nadir görülen ateş topları oluşturacak




