Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
'HMAS TEAL Denizcilik Müzesi’ ziyaretçi kabulüne başladı Alithia “Guterres’in verdiği ödev, siyasi çatışma sahası haline geldi” Alevler sahile ulaştı: Yunanistan'da yüzlerce itfaiyeci seferber oldu "Guterres'in Kıbrıs'ta Çözüm için son çabası ve belirsiz gelecek" konulu panel düzenleniyor 60 kilometre hızla gelecek, ateş topu gibi görünecek ABD'de F-35 savaş uçağı düştü Başbakan Üstel, Fidan ile Ankara'da görüştü Kaçak yaşam denetimlerinde çok sayıda kişi tespit edilerek tutuklandı! Japon çip üreticisi, net karını 46'ya katladı Yol kenarında çıkan yangında 7 dönümlük alan yandı! Rusya'dan Kiev'e hava saldırısı: 9 ölü, 28 yaralı Tuna Nehri'nin su seviyesinde düşüş sürüyor Fas'tan İspanya'ya geçen 53 bin düzensiz göçmen geri döndü En son hava durumu tahminleri (1 Ağustos 2026) Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu! Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi" Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik" Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026) Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak" 'HMAS TEAL Denizcilik Müzesi’ ziyaretçi kabulüne başladı Alithia “Guterres’in verdiği ödev, siyasi çatışma sahası haline geldi” Alevler sahile ulaştı: Yunanistan'da yüzlerce itfaiyeci seferber oldu "Guterres'in Kıbrıs'ta Çözüm için son çabası ve belirsiz gelecek" konulu panel düzenleniyor 60 kilometre hızla gelecek, ateş topu gibi görünecek ABD'de F-35 savaş uçağı düştü Başbakan Üstel, Fidan ile Ankara'da görüştü Kaçak yaşam denetimlerinde çok sayıda kişi tespit edilerek tutuklandı! Japon çip üreticisi, net karını 46'ya katladı Yol kenarında çıkan yangında 7 dönümlük alan yandı! Rusya'dan Kiev'e hava saldırısı: 9 ölü, 28 yaralı Tuna Nehri'nin su seviyesinde düşüş sürüyor Fas'tan İspanya'ya geçen 53 bin düzensiz göçmen geri döndü En son hava durumu tahminleri (1 Ağustos 2026) Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu! Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi" Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik" Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026) Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak"
Dolar
Euro
Sterlin

Minik hamsterlar kaçtı, uçak dört gün boyunca havalanamadı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Minik hamsterlar kaçtı, uçak dört gün boyunca havalanamadı

Portekiz'de bir uçak, kargo bölümündeki 132 hamsterın zarar gören kutularından kaçmasının ardından dört gün boyunca havalanamadı. Hamsterların tamamının bulunmasının ardından uçak, yeniden gökyüzü ile buluştu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, 13 Kasım Çarşamba günü Lizbon'dan Sao Miguel Adası'na, Portekiz’in Azor Adaları'na giden uçakta taşıma kutularında hamsterlar, sansar ve kafeste kuşlar ile birlikte bir evcil hayvan mağazasına teslim edilmek üzereydi.

Ancak Ponta Delgada Havaalanı’na varıldığında, hamsterların bulunduğu kutuların hasar gördüğü ve içinin boş olduğu fark edildi.

Uçak, güvenlik önlemleri gereği yere indirildi ve personel, 132 hamsterı yakalamaya çalıştı.

Hamsterlar, kargo bölümünde saklanarak kaçarken, personelin onları bulması birkaç gün sürdü. Sonunda kalan 16 hamster, pazar günü yakalandı.

Tüm hamsterlar yakalandıktan sonra, Airbus A321neo uçağı, yolcu taşımadan, “feribot uçuşu” ile Lizbon’a geri döndü.

Uçak, pazar günü 13.30'da Lizbon’a iniş yaptı.

TAP Air Portugal, uçakta hamsterların neden olduğu herhangi bir ciddi hasarın olup olmadığını kontrol etmek üzere kapsamlı bir inceleme yapacağını duyurdu.

Bu olay, Los Angeles’a giden bir uçakta benzer bir durumun yaşandığı günlere denk geldi.

Ekim ayında sosyal medyada yayılan bir videoda, uçağın içindeki bir ışık armatüründe bir sıçan ya da benzeri bir kemirgenin görüldüğü anlar paylaşılmıştı.

Benzer haberler

Dünya
Alevler sahile ulaştı: Yunanistan'da yüzlerce itfaiyeci seferber oldu 2026-08-01 11:18:06 60 kilometre hızla gelecek, ateş topu gibi görünecek 2026-08-01 09:59:00 ABD'de F-35 savaş uçağı düştü 2026-08-01 09:58:11 Rusya'dan Kiev'e hava saldırısı: 9 ölü, 28 yaralı 2026-08-01 09:22:56 Tuna Nehri'nin su seviyesinde düşüş sürüyor 2026-08-01 09:18:29 Fas'tan İspanya'ya geçen 53 bin düzensiz göçmen geri döndü 2026-08-01 09:04:07 Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi" 2026-07-31 22:25:00 Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik" 2026-07-31 22:18:15 Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti 2026-07-31 22:14:39