Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026) Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Miçotakis, kayırmacılığı kabul etti: “Başarısız olduk”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Miçotakis, kayırmacılığı kabul etti: “Başarısız olduk”

Yunanistan’da bakan düzeyinde istifa getiren, AB tarım fonlarının kötüye kullanıldığına işaret eden skandala dair açıklama yapan Başbakan Miçotakis, işleri düzeltmek için çaba gösterdiklerini ama başarısız olduklarını söyledi.

Yunanistan Başbakanı ve muhafazakar Yeni Demokrasi (YD) partisi lideri Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği’nin (AB) Yunan çiftçilere yaptığı tarım sübvansiyonlarının hayata geçirilmesinden sorumlu OPEKEPE kurumunda yaşanan skandal hakkında açıklamada bulundu. Kathimerini gazetesinin haberine göre, sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Miçotakis, hükümetinin konuyla ilgili başarısızlığını kabul etti, kurumu “temizlemekte başarısız olduklarını” söyledi. Yunanistan Başbakanı, partisinin kayırmacılık yaptığını da kabul ederek, “İşleri  temizlemek için önemli çabalar sarf edildi. Fakat dürüst olalım ki başarısız olduk. Şimdi gün yüzüne çıkan konuşmalar, öfke ve kızgınlığa sebep oluyor” ifadelerini kullandı. Miçotakis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortaya çıktığı üzere, OPEKEPE'nin süregelen zayıflıkları, maalesef kendi partimizin içinden bile kayırmacı uygulamalara izin verdi.” “EYLEMLERİNDEN SORUMLU TUTULACAKLAR” Yunanistan hükümeti, AB tarım sübvansiyonları ile ilgili dolandırıcılığın gün yüzüne çıkmasının ardından geçen ay yaptığı açıklamada, kurumun kapatılacağını duyurmuştu. Geçen hafta Avrupa Başsavcılığı’ndan (EPPO) yapılan açıklamada ise iki eski tarım bakanının AB fonlarını OPEKEPE üzerinden kötüye kullandığı iddialarına dair kanıtların Yunanistan Parlamentosu’na iletildiği ifade edilmişti. Bu açıklamanın ardından OPEKEPE dosyasında adı geçen Göç Bakanı ve eski tarım bakanı Makis Voridis’in de aralarında olduğu üst düzey isimler istifa kararı almıştı. İstifa eden isimler, Göç Bakanı Voridis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Tasos Hatzivasileiou, Kırsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Dionysis Stamenitis, Dijital Yönetişim Bakan Yardımcısı Christos Boukoros ve Kırsal Kalkınma ve Gıda Genel Sekreteri Giorgos Stratakos olarak açıklanmıştı. Miçotakis, bu gelişmelerin üzerine bugün yaptığı açıklamada, meseleyi ele almak için atılacak adımları açıkladı ve hükümetinin durumu “temizleyeceğini” savundu. Hakkı olmadan Avrupa fonları alan kişilerin bu parayı iade etmesinin gerekeceğini de sözlerine ekleyen Yunanistan Başbakanı, var olmayan mera, çayır ve sürüleri varmış gibi gösterenlerin ve onlara yardım edenlerin de eylemlerinden sorumlu tutulacağını belirtti.

Benzer haberler

Dünya
İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi 2026-06-13 16:57:00 FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı 2026-06-13 10:04:00 Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! 2026-06-13 09:46:00 ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı 2026-06-13 08:26:00 Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" 2026-06-12 21:48:00 Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi 2026-06-12 21:39:00 Elon Musk dünyanın ilk trilyoneri oldu 2026-06-12 20:34:00