Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti"
Dolar
Euro
Sterlin

Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Meteoroloji Müdürü Güneş “Rüzgar hızı Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştı, bu rekor"
Reklam

Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, rüzgar hızının Gemikonağı’nda saatte 182 kilometre ulaştığını ve bunun “bir rekor” olduğunu ifade etti.

Güneş, bugün daha önce Kasım 2024’te Serdarlı’da ölçülen 171 kilometre/saatin üzerinde bir rüzgar hızının kaydedildiğini belirtti.

- Güneş: “Akşam saatlerinden itibaren yağış beklenmiyor”

Meteoroloji Dairesi Müdürü Sinan Güneş, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, dün yayınladıkları ihbarlara paralel olarak bugün şiddetli hava koşullarının oluştuğunu belirtti.

Özellikle Güzelyurt ve Beyarmudu’nda bugün sabah saat 10.00 civarında başlayan hava koşullarının ilerleyen saatlerde ülkenin tamamına yayıldığını belirten Güneş, bu koşulların saat 17.00’ye kadar devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

-Ort ve doğu kesimler...

Orta ve doğu kesimlere doğru sistemin ilerlediğini belirten Güneş, “O bölgelerde etkili hava koşullarının devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Yağışlı hava kütlesinin saat 17.00’den sonra ülkeyi terk edeceğini ifade eden Güneş, akşam saatlerinden itibaren yağış beklenmediğini ancak fırtına düzeyindeki rüzgarların etkisini azaltarak, yer yer kuvvetli olarak devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

- En fazla yağış Beyarmudu, Akdoğan, Kırıkkale ve Güzelyurt’ta

Yağış ölçümleriyle ilgili de bilgi veren Güneş, “Bugün saat 13.30 itibariyle 30 kilogramın üzerinde yağış ölçümü yaptığımız bölgeler; Beyarmudu, Akdoğan, Kırıkkale ve Güzelyurt.” dedi.

20 ile 30 kilogram aralığında yağış alan bölgelerin ise Gemikonağı, Taşpınar, Kalkanlı ve Çayönü olduğunu belirten Güneş, diğer tüm bölgelerin  20 kilogramın altında yağış aldığını aktardı.

-  Hava, yarın parçalı ve az bulutlu olacak

Güneş, bugün mevsim normallerinin 3-4 derece altında seyreden sıcaklıkların, yarın mevsim normalleri düzeyine çıkacağını, havanın parçalı ve az bulutlu olacağını dile getirdi.

Güneş, sonraki günlerde ise havanın mevsim normallerinden 3-4 derece artarak, hafta başından itibaren sıcaklıkların 40-41 dereceye seviyelerine çıkmasının beklendiğini ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26 Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor 12 Eyl 2026 21:15 Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! 12 Eyl 2026 20:02 Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 12 Eyl 2026 19:46 Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" 12 Eyl 2026 19:35 Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" 12 Eyl 2026 19:18 Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” 12 Eyl 2026 18:54