Merkür tutulması gerçekleşti
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Merkür, dün Güneş ile Dünya’nın arasından geçti. 2032 yılına kadar tekrarlanmayacak bu olaya dair fotoğraf ve videolar yayınlandı. Merkür’ün Güneş’in önünden geçişini NASA, YouTube üzerinden canlı yayınladı.
Merkür, dün Güneş ile Dünya arasından geçerek gözlemcilere olağanüstü görseller bıraktı. Merkür’ün Güneş’in önünden geçmesinin Dünya’da gözlenebilmesi önemli bir olay. Zira Güneş ile Dünya arasından geçebilen yalnızca iki gezegen bulunuyor; Merkür ve Venüs.
Geçtiğimiz yüzyıl boyunca 13 defa Merkür’ün Güneş’in önünden geçişi Dünya’dan gözlenebildi. Hatta bizler biraz daha şanslıyız; zira bu 13 geçişin dördü geçtiğimiz on yıl içerisinde gerçekleşti. Ancak bundan sonraki Merkür geçişi, 2032 yılında yaşanacak. Daha doğrusu Merkür'ün Dünya ile Güneş arasından geçtiğini ancak 2032 yılında gözlemleyebileceğiz.
Dün gerçekleşen Merkür’ün geçişi, Kuzey Amerika’nın doğusundan ve Güney Amerika’da 5,5 saat gözlenebildi. Bu geçiş sırasında gökbilimciler ve gözlemevleri tarafından olağanüstü fotoğraflar ve videolar elde edildi.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=0yNzSwlnQ2Q&feature=emb_title
Merkür’ün geçişine dair tabii ki en iyi görseller NASA tarafından elde edildi. NASA’nın teleskopları dün, Merkür’ün geçişi için özel olarak çalıştılar. NASA, Merkür’ün geçişi sırasında bir canlı yayında yaptı.
(Webtekno)
Benzer haberler
Dünya
Avrupa'da aşırı sıcaklar bu yaz 50 binden fazla can aldı
Endonezya'daki yangınlar 333 bin kişide solunum yolu enfeksiyonuna yol açtı
Macron gelecek günlerde sendika dışı eylemlerin her yerde yasaklanacağını açıkladı
Çin'de 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Hayvanlarda görülen Shamonda virüsü ilk kez insanda tespit edildi
Dev banka 5 bin kişiyi işten çıkarıyor
Gazze'de yakıt eksikliği hastanelerin jeneratörlerini durma ve bozulma noktasına getirdi
Yunanistan'da eğitim protestosu: Binlerce kişi Atina sokaklarını doldurdu
Trump “İran'la savaşa girmek yaptığımız en iyi işlerden biri”




