Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Öztürkler “Geçmişini bilen çocuklar geleceği daha güçlü inşa eder” Girne'deki cinayetle ilgili yeni gelişme! Markette kadına saldırı gerçekleştiren zanlı mahkemeye çıkarıldı! Çavuşoğlu “Deprem sonrası güçlendirme programları başlatıldı” Batıkent ile Gönyeli-Alayköy Ağıllar bölgesinde 6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak! 45-65 yaş arasındaki bu alışkanlıklar bunamadan uzak 13 yıl kazandırabilir Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi için kayıtlar devam ediyor Bilim insanları, belirli bir kişiyi otonom olarak hedef alabilen yapay zeka destekli İHA üretti Brent petrolün varili 79,21 dolardan işlem görüyor El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir Meta’ya ait yapay zeka internete bağlanarak bir şirketi hackledi Altında haftalık ralli yüzde 6'yı aştı: Altın neden yükseliyor? 1 milyon euroluk piyango bileti çöpte bulundu Döviz kurlarında son durum (6 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (6 Ağustos 2026) Otoparkta çıkan kavgada bıçaklanan 1 kişi hayatını kaybetti! Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı Hindistan'da Chandipura virüsü endişesi: Ulusal müdahale ekibi görevlendirildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ağustos 2026) AP "Hürmüz Boğazı'nın açılması için anlaşma taslağına son hali verildi" Öztürkler “Geçmişini bilen çocuklar geleceği daha güçlü inşa eder” Girne'deki cinayetle ilgili yeni gelişme! Markette kadına saldırı gerçekleştiren zanlı mahkemeye çıkarıldı! Çavuşoğlu “Deprem sonrası güçlendirme programları başlatıldı” Batıkent ile Gönyeli-Alayköy Ağıllar bölgesinde 6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak! 45-65 yaş arasındaki bu alışkanlıklar bunamadan uzak 13 yıl kazandırabilir Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi için kayıtlar devam ediyor Bilim insanları, belirli bir kişiyi otonom olarak hedef alabilen yapay zeka destekli İHA üretti Brent petrolün varili 79,21 dolardan işlem görüyor El Nino önümüzdeki yılın sonuna kadar 50 milyon kişiyi akut açlığa sürükleyebilir Meta’ya ait yapay zeka internete bağlanarak bir şirketi hackledi Altında haftalık ralli yüzde 6'yı aştı: Altın neden yükseliyor? 1 milyon euroluk piyango bileti çöpte bulundu Döviz kurlarında son durum (6 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (6 Ağustos 2026) Otoparkta çıkan kavgada bıçaklanan 1 kişi hayatını kaybetti! Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı Hindistan'da Chandipura virüsü endişesi: Ulusal müdahale ekibi görevlendirildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ağustos 2026) AP "Hürmüz Boğazı'nın açılması için anlaşma taslağına son hali verildi"
Dolar
Euro
Sterlin

"Menfaatler örtüşünce oybirliği ile ortaklaşıyorlar”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Menfaatler örtüşünce oybirliği ile ortaklaşıyorlar”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Meclis’teki siyasi partileri eleştirdi. Özersay, “Meclis’teki siyasi partilerin, Sayıştay’a veremedikleri hesaplarına muafiyet getiren yasa önerisinin, hükümet ve muhalefetin oybirliği ile dün Meclis’te onayladığını” ifade ederek, buna tepki gösterdi.

Özersay yazılı açıklamasında, bunu “menfaat ortaklığı modeli” olarak niteledi ve “Dünyanın neresinde siyasi partiler kendilerine kıyak çekmek için yasayı değiştirir?” diye sordu.

Özersay, “Yasaya göre hesaplarını veremeyen siyasi partiler ceza almalı, partinin sorumlusu olan kişiler de milletvekiliyse dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve mahkeme önüne çıkmalıydı. Başsavcılık bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e yazı da göndermiş ve anlaşılan siyasi partiler şimdi apar topar yasa değişiyorlar ve kendileri için af çıkardılar” ifadelerini kullandı.

"Vatandaşların yasaları ihlal ettiğinde ceza hükümleri neyse ona göre cezasını çektiğini ama siyasi partilerin yasaları ihlal ettiklerinde yasayı değişip ceza almayacağına" dikkat çeken Özersay, “Menfaatler örtüşünce oybirliği ile ortaklaşıyorlar” dedi.

Özersay, “son bir yıl içerisinde Meclisteki muhalefetin, hükümeti 'gayrimeşru' olarak tarif etmesine rağmen Mecliste menfaat örtüşmesi olduğu zaman birlikte el ele ve oybirliği ile yasa yaptığı" görüşünü ortaya koyarak, geçen bu sürede oybirliği ile yürürlüğe konulan yasaları hatırlattı.

Benzer haberler

Featured
Öztürkler “Geçmişini bilen çocuklar geleceği daha güçlü inşa eder” 6 Ağu 2026 11:09 Girne'deki cinayetle ilgili yeni gelişme! 6 Ağu 2026 11:03 Markette kadına saldırı gerçekleştiren zanlı mahkemeye çıkarıldı! 6 Ağu 2026 10:30 Çavuşoğlu “Deprem sonrası güçlendirme programları başlatıldı” 6 Ağu 2026 10:27 Batıkent ile Gönyeli-Alayköy Ağıllar bölgesinde 6 saatlik elektrik kesintisi yapılacak! 6 Ağu 2026 10:19 45-65 yaş arasındaki bu alışkanlıklar bunamadan uzak 13 yıl kazandırabilir 6 Ağu 2026 10:12 Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi için kayıtlar devam ediyor 6 Ağu 2026 09:55 Bilim insanları, belirli bir kişiyi otonom olarak hedef alabilen yapay zeka destekli İHA üretti 6 Ağu 2026 09:28 Brent petrolün varili 79,21 dolardan işlem görüyor 6 Ağu 2026 09:23