"Medya kuruluşlarını ve basın mensuplarını hedef alan söylemler arttı"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde medya kuruluşlarını ve basın mensuplarını hedef alan söylemlerin arttığını belirtti.
KTGB, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçiliği’nin bir gazeteye yönelik açıklamalarını ‘basın özgürlüğüne tehdit’ olarak algıladıklarını kaydetti.
KTGB Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin ‘seçimlere müdahale olup olmadığı’ yönündeki polemiklere yanıt verirken, konuyu gündeme getiren Havadis gazetesini yargıya taşımaktan söz ettiği ifade edildi.
KTGB Yönetim Kurulu açıklamasında “Yapılan eleştirileri ‘hakaret’ gibi algılamak ve eleştirel basını devlet gücünü de kullanarak yargı ile tehdit etmek basın özgürlüğüne gölge düşürür” denildi.
KTGB açıklamasında şu ifadeler de kullanıldı:
“Demokrasimizin vazgeçilmezi olan basınımızla uğraşmak yerine, demokrasimizde yeni yaralar açabilecek ‘müdahale’ şeklinde algılanan işlerden uzak durulması daha yerinde olacaktır.”
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”
Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu
Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği…
Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik"
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta merkez bankaları haftasına giriyor
Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı!
Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız”


