Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununu yaratan bizzat BM Güvenlik Konseyi kararlarıdır” KÖDER sergisi Saçaklı Ev’de açıldı Cumhurbaşkanı Erhürman: COP 31 Zirvesi’nde Antalya’da olacağız  Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16 Ekim’de KAÜ’de başlıyor Tuğlu “Devraldığımız sorunların görmezden gelinmesini doğru bulmuyoruz” Milli Eğitim Bakanlığı personeli kan bağışında bulundu GÜÇ-SEN’den hükümete K-PET çağrısı "Emekçilerin haklarını koruyan çözüm gecikmemeli" Menelau “Türk tarafı yakınlaşmalar listesinin müdahillere verilmesine rıza göstermiyor” Lefkoşa ve Lapta'da meydana gelen kazalarda 1 kişi yaralandı, 2 sürücü tutuklandı Güney'deki tarım örgütlerinden gıda güvenliği uyarısı Menevşe Şengül'ün ölüm nedeni açıklandı Beyarmudu çöplüğündeki yangının ardından temizlik çalışması başlatıldı Lapta'da park halindeki araçta yangın meydana geldi LBT'nin 5 ve 6 yaş grubu çocuk tiyatrosu çalışmaları başlıyor Mehmet Ecevit Kılıç hayatını kaybetti Çavuşoğlu "DAÜ’de 2024’ten beri istihdam yapmadık, yaptırmadık" TÜSEKON Çalıştayı başladı Yunan F-16’ları “İris 2026” tatbikatı için Baf’a gitti Cumhurbaşkanı Erhürman, Siyasal Partiler (Değişiklik) Yasası’nı imzaladı “Parti içi demokrasi açısından doğru bulmuyorum” Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununu yaratan bizzat BM Güvenlik Konseyi kararlarıdır” KÖDER sergisi Saçaklı Ev’de açıldı Cumhurbaşkanı Erhürman: COP 31 Zirvesi’nde Antalya’da olacağız  Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16 Ekim’de KAÜ’de başlıyor Tuğlu “Devraldığımız sorunların görmezden gelinmesini doğru bulmuyoruz” Milli Eğitim Bakanlığı personeli kan bağışında bulundu GÜÇ-SEN’den hükümete K-PET çağrısı "Emekçilerin haklarını koruyan çözüm gecikmemeli" Menelau “Türk tarafı yakınlaşmalar listesinin müdahillere verilmesine rıza göstermiyor” Lefkoşa ve Lapta'da meydana gelen kazalarda 1 kişi yaralandı, 2 sürücü tutuklandı Güney'deki tarım örgütlerinden gıda güvenliği uyarısı Menevşe Şengül'ün ölüm nedeni açıklandı Beyarmudu çöplüğündeki yangının ardından temizlik çalışması başlatıldı Lapta'da park halindeki araçta yangın meydana geldi LBT'nin 5 ve 6 yaş grubu çocuk tiyatrosu çalışmaları başlıyor Mehmet Ecevit Kılıç hayatını kaybetti Çavuşoğlu "DAÜ’de 2024’ten beri istihdam yapmadık, yaptırmadık" TÜSEKON Çalıştayı başladı Yunan F-16’ları “İris 2026” tatbikatı için Baf’a gitti Cumhurbaşkanı Erhürman, Siyasal Partiler (Değişiklik) Yasası’nı imzaladı “Parti içi demokrasi açısından doğru bulmuyorum”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Meclis'te kapalı oturum yapılması faydalı ve gereklidir"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Meclis'te kapalı oturum yapılması faydalı ve gereklidir"
Reklam

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay Cenevre zirvesi öncesinde uluslararası aktörlerin karşılıklı kabul edilebilir çözüm için bir ortak zemin olamayacağını anladıkları anda en azından başlayacak olan bu süreç devam etsin diye masaya bazı konularda iş birliği yapılması yönünde güven yaratıcı önlemler koyabileceklerini açıklayarak bu konuda dikkatli ve hazırlıklı olunması çağrısı yaptı.

Halkın Partisi olarak Kıbrıs meselesinin toplumsal bir mesele olduğunu bilerek hareket ettiklerini ve bu konuda Kıbrıs Türkü’nün haklarını önceliğe alarak katkı koymaya devam edeceklerini dile getiren Özersay, “Uluslararası aktörler ve BM ortak müzakere zemini bulamadıkları taktirde, bu oluşana değin başlatacakları sürece müzakere süreci değil ama ‘bir tür süreç’ diyeceklerdir” ifadesini kullandı. “Uluslararası aktörler Kıbrıs Türkü’ne zarar verse de göreceli olarak istikrar sağlayan statükonun sürdürülebilmesi ve sorgulanmaması için ortak zemin olmadan da bir tür sürecin başlaması için bir çaba ortaya koyacaklardır” diyen Özersay bu nedenle Cumhurbaşkanlığı’nın Cenevre öncesinde zirve toplantısını beklemeden geçiş kapılarında pandemi öncesi duruma dönüş taahhüdü de dahil çeşitli konularda güven yaratıcı önlemler çalışması yapması ve hazırlıklı olması çağrısında bulundu.

“CENEVRE’DE HEMEN ORTAK BİR MÜZAKERE ZEMİNİ BULUNACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Cenevre’de yapılacak toplantıda Kıbrıs Rum tarafının bu kadar yıldan sonra neden halen daha federasyon müzakeresi olması gerektiği sorusunu cevaplaması gerekeceğini, Kıbrıs Türk tarafının da iki ayrı devlet yaklaşımının bölge barışına nasıl hizmet edeceğini ve Rum tarafının bunu neden kabul etmesi gerektiğini açıklamak durumunda olacağını vurgulayan Kudret Özersay “Hal böyle olunca Cenevre’de hemen ortak bir müzakere zemini bulunmasını ve resmi müzakerelerin hemen başlamasını beklemek gerçekçi değildir. Muhtemelen süreç başlamadı ama tarafların istişaresi doğrudan veya dolaylı olarak sürüyor mesajı verilecek ve toplantıdan sonra özellikle geçmişte güven yaratıcı önlem olarak gündeme gelen konular ve bunlara ilaveten yeni ve daha farklı ekonomi temelli işbirliği modelleri, konuları gündeme gelecektir” dedi. Özersay Cenevre sonrasında tarafların ya doğrudan ya da dolaylı yöntemlerle temasa devam edeceklerini ama bundan sonrasına dair sürecin Türkiye-ABD ve Türkiye-AB ilişkilerinin seyri ile de alakalı olacağını belirtti.

“MECLİS’TE KAPALI OTURUM YAPILMASI FAYDALI VE GEREKLİDİR”

Cenevre zirvesi öncesinde Cumhuriyet Meclisi’nde kapalı bir bilgilendirme ve tartışma toplantısı yapılmasının yararlı ve gerekli olduğunu vurgulayan HP Genel Başkanı Kudret Özersay “Geçmiş Cumhurbaşkanları döneminde de bu artık bir gelenek haline geldi. Meclis’te sadece parti başkanları değil tüm milletvekilleri Cumhurbaşkanı’na sorular sorabilir öneriler yapabilir. Unutmayın akıl akıldan üstündür, Sayın Tatar ve ekibinin aklına hiç gelmemiş olan bir nokta dile getirilir onlar da notlarını alırlar ve giderler ya da önerecekleri yapacakları bir hamlenin bizim için yaratacağı sıkıntıyı yapılan yorumlardan görüp anlayabilirler. Bu açılardan bakıldığında Meclis’te kapalı toplantı faydalı ve gereklidir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın siyasi parti başkan ve heyetlerini hafta içi ayrı ayrı görüşmeye davet ettiği bilgisini de veren Özersay “Bu görüşmede biz Halkın Partisi olarak görüşlerimizi tabi ki Sayın Tatar ile paylaşacağız. Bu konular toplumsal meselelerdir ve katkımızı tabi ki koyacağız. Öte yandan Meclis toplantısı halen daha bir ihtiyaçtır” dedi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
Air India uçağı, kaçırılma alarmı iddiası üzerine acil iniş yaptı 14 Eki 2026 15:50 Ertuğruloğlu “Kıbrıs sorununu yaratan bizzat BM Güvenlik Konseyi kararlarıdır” 14 Eki 2026 15:32 KÖDER sergisi Saçaklı Ev’de açıldı 14 Eki 2026 15:26 Cumhurbaşkanı Erhürman: COP 31 Zirvesi’nde Antalya’da olacağız  14 Eki 2026 15:22 Uluslararası Akdeniz Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16 Ekim’de KAÜ’de başlıyor 14 Eki 2026 15:18 Tuğlu “Devraldığımız sorunların görmezden gelinmesini doğru bulmuyoruz” 14 Eki 2026 15:14 Milli Eğitim Bakanlığı personeli kan bağışında bulundu 14 Eki 2026 15:08 GÜÇ-SEN’den hükümete K-PET çağrısı "Emekçilerin haklarını koruyan çözüm gecikmemeli" 14 Eki 2026 15:04 Menelau “Türk tarafı yakınlaşmalar listesinin müdahillere verilmesine rıza göstermiyor” 14 Eki 2026 14:32