MDP "Toplu mezarda kazı ve kimliklendirme yapılarak, şehitlerin KKTC'ye defnedilmesi gerekiyor"

Voice Kıbrıs Haber
Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Güney Kıbrıs’ta Mandriya köyünde iki yıl önce yeri tespit edilen toplu mezardaki Kıbrıslı Türk şehitlere ait kalıntıların çıkarılarak, kimlik tespitlerinin yapılması ve KKTC’ye defnedilmesi gerektiğini belirtti.
Lefkoşa İlçe Başkanı Hüseyin Mert Coşkun yazılı açıklamasında şehit yakını 21 ailenin yazılı beyanatına rağmen bu yönde hiçbir adım atılmamasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Mandriya Köyü’nde Rumlar tarafından şehit edilen 21 Kıbrıslı Türk şehidi anmak ve yakınlarının adalet arayışına destek olmak amacıyla Şehit Aileleri Derneği Başkanı Benan Gönen ve toplu mezarda yatan şehitlerden birinin oğlu Osman Arık ile birlikte köyü ziyaret ettiklerini kaydeden Coşkun toplu mezar yerinin netleştirilmesi ve kazı işlemlerinin başlaması için gereken siyasi iradenin gösterilmesi çağrısında bulundu.
Coşkun, “Şehitlerimizin aziz hatırasına saygı ve ailelerinin huzuru için Milliyetçi Demokrasi Partisi, bu konuda gereken mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Son 24 saatte en fazla yağış 60 kg olarak kaydedildi
Dört ayrı kazada 3 kişi yaralandı, 3 alkollü sürücü tutuklandı
Mamülcü “Kıbrıs Türk halkının dünyaya açılan kapıları kapatılamaz”
Venezuela, ABD ile petrol anlaşmasının 25 yıl süreli olacağını belirtti
Son yıllarda romanlarıyla konuşulan bir gazeteci: Başaran Düzgün
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı
Nöbetçi eczaneler (30 Ağustos 2026)
Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor
18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali'nde ertelenen tombala bugün gerçekleşecek, alınan biletler geçerli olacak


