Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
MDP Genel Sekreteri Sencer "Yaşanan facia tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" Lefke ve Yeşilırmak bölgelerine dönüşümlü olarak elektrik verilmeye başlandı Şenkul “Kaza sonrası 6 bin TL’lik uçak bileti, 22 bin TL’ye çıktı” Borsa güne 0,25 azalışla başladı Serdaroğlu “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek” Fed'e ilişkin faiz artırım beklentileri ve jeopolitik gerilimler piyasaları baskılıyor Bıçaklı "Sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz" Arıklı "Yarın donanımlı gemiyle batığa ulaşılmaya çalışılacak" Akpınar "Geminin yaklaşık 514 metre derinlikte bulunması teknik incelemeye engel teşkil etmiyor" Hasipoğlu "2 kız çocuğunun ailesine henüz ulaşılamadı" Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti Altın yatırımcısının gözü Eylül ayında YKP "Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli" Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, denizde yaşanan trajik olaylar sebebiyle mesaj yayımladı Atan “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir” 18 kayıp için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde Gemi faciasıyla ilgili güncel bilgiler Başbakanlık tarafından paylaşılacak Arıklı "Alabora olan gemiyle ilgili iddialar araştırılacak" T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Özel gemi faciasından kurtarılan yolcuları ziyaret etti Dinçyürek “Girne’deki gemi kazasında yaralananlar peyderpey taburcu ediliyor” MDP Genel Sekreteri Sencer "Yaşanan facia tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" Lefke ve Yeşilırmak bölgelerine dönüşümlü olarak elektrik verilmeye başlandı Şenkul “Kaza sonrası 6 bin TL’lik uçak bileti, 22 bin TL’ye çıktı” Borsa güne 0,25 azalışla başladı Serdaroğlu “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek” Fed'e ilişkin faiz artırım beklentileri ve jeopolitik gerilimler piyasaları baskılıyor Bıçaklı "Sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz" Arıklı "Yarın donanımlı gemiyle batığa ulaşılmaya çalışılacak" Akpınar "Geminin yaklaşık 514 metre derinlikte bulunması teknik incelemeye engel teşkil etmiyor" Hasipoğlu "2 kız çocuğunun ailesine henüz ulaşılamadı" Hemşireler ve Ebeler Birliği, feribot faciası sonrası görev yapan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti Altın yatırımcısının gözü Eylül ayında YKP "Gemi kazasıyla ilgili iddialara yanıt verilmeli" Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği, denizde yaşanan trajik olaylar sebebiyle mesaj yayımladı Atan “Sorumluluk makamında oturanlar, artık bedel ödemeyi de bilmelidir” 18 kayıp için arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde Gemi faciasıyla ilgili güncel bilgiler Başbakanlık tarafından paylaşılacak Arıklı "Alabora olan gemiyle ilgili iddialar araştırılacak" T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Özel gemi faciasından kurtarılan yolcuları ziyaret etti Dinçyürek “Girne’deki gemi kazasında yaralananlar peyderpey taburcu ediliyor”
Dolar
Euro
Sterlin

"Maraş'taki çalışmalar sürecek"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Maraş'taki çalışmalar sürecek"
Reklam

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Maraş Birlik Dayanışma Derneği başkan ve yetkililerini kabul etti.

Kapalı Maraş’la ilgili yapılan açılımla birlikte, Maraş’ın önemli bir yerleşim yeri olarak statüsünün daha da arttığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş’ın Mağusa’yla iç içe, turizm potansiyeli yüksek bir bölge olduğunu belirtti.

Kapalı Maraş açılımının heyecan verici olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş’ın bir cazibe merkezi olarak geçmişiyle, bugünüyle ve kültürüyle anlatılmasının öneminin altını çizerek bu bağlamda Maraş Birlik Dayanışma Derneği tarafından yapılacak çalışmaların gerekliliğine işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KKTC’nin kalkınıp gelişmesi için yapılan her faaliyeti önemsediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Maraş örneğinde olduğu gibi KKTC’nin kalkınıp gelişmesine yakışır tanıtım ve çalışmaların devamının gelmesini diledi.

“250 BİN KİŞİ MARAŞ’I ZİYARET ETTİ... BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRECEK”

Bugüne kadar Maraş’ı 250 bin insan tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Kapalı Maraş’taki kamusal alanların ve kıyı şeridinin halkın hizmetine açılmasından ötürü halkın moral ve motivasyonunun yükseldiğini belirtti.

“TMK’YA BAŞVURULABİLİR”

Maraş’taki mallar için Kıbrıslı Rumların ve ilgili herkesin Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurulabileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Kapalı Maraş’ın 46 yıl boyunca insanlığın kabul edemeyeceği şartlarda atıl kaldığını ifade ederek bugün Mağusa Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla bölgenin insanlığa yakışır şekle büründüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kapalı Maraş’ta, altyapı çalışmalarına devam edileceğinin altını çizdi.

“BÖLGENİN CAZİBESİ BİR BÜTÜN OLARAK ARTACAK”

“Önemli bir sürecin içerisindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Açık Maraş’ın, Kapalı Maraş ve Gazimağusa’yla bir bütün olarak cazibesinin artacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, 7 medeniyetin izlerini barındıran Maraş’ın, tarihsel ve doğal zenginliğiyle Doğu Akdeniz’in en güzel köşesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, azimle çalışarak doğru algının yaratılması için bıkmadan uğraş verilmesi gerektiğini vurgulayarak, Maraş Birlik Dayanışma Derneği’ne çalışmalarında başarılar diledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
MDP Genel Sekreteri Sencer "Yaşanan facia tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır" 31 Ağu 2026 11:08 Lefke ve Yeşilırmak bölgelerine dönüşümlü olarak elektrik verilmeye başlandı 31 Ağu 2026 11:06 Şenkul “Kaza sonrası 6 bin TL’lik uçak bileti, 22 bin TL’ye çıktı” 31 Ağu 2026 11:02 Borsa güne 0,25 azalışla başladı 31 Ağu 2026 10:58 Serdaroğlu “Faciada ihmali bulunan herkesin makamına ve konumuna bakılmaksızın hesap vermesi gerek” 31 Ağu 2026 10:51 Fed'e ilişkin faiz artırım beklentileri ve jeopolitik gerilimler piyasaları baskılıyor 31 Ağu 2026 10:49 Bıçaklı "Sorumluların gereken en ağır cezayı almasını istiyoruz" 31 Ağu 2026 10:45 Arıklı "Yarın donanımlı gemiyle batığa ulaşılmaya çalışılacak" 31 Ağu 2026 10:42 Akpınar "Geminin yaklaşık 514 metre derinlikte bulunması teknik incelemeye engel teşkil etmiyor" 31 Ağu 2026 10:35