Maraş'a karşılık Ercan Havalimanı'yla ilgili haberler yer almaya devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Maraş’ın açılması planının geri çekilmesine karşılık, Ercan Havalimanı’nın BM gözetiminde uluslararası uçuşlara açılmasına ilişkin Kıbrıs Rum tarafının önerisiyle ilgili haberler, Rum gazetelerinde yer almaya devam ediyor.
Kathimerini gazetesinin “Ercan’a Karşılık Maraş’ın Açılması Planının Geri Çekilmesi… Erdoğan, Doğu Akdeniz İçin Kıbrıslı Türklerin Bağımsız Olarak Katılacağı Ayrı Bir Konferansta Israr Ediyor” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, 5+1 konferansının kritikliğine vurgu yapılırken, Türkiye ve yeni Kıbrıs Türk liderliğinin, yeni yılda Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz için en az iki konferans beklentisi içerisinde olduğunu ve bu konferanslarda kendi tezlerini ileri götürmeye çalışacağını yazdı.
Haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Doğu Akdeniz için uluslararası konferans yapılması önerisine de işaret edilerek, bu önerinin, Oruç Reis gemisinin Antalya Körfezi açıklarında, 2021 yılının Haziran ayına kadar kalacak olmasıyla ilişkili olduğu kaydedildi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


