Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026) Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası İncirli “Kayıt dışı yaşamla mücadele önceliklerimizin başında” Borsa günü yüzde 2,34 değer kazanarak tamamladı İstanbul Adalar'da peş peşe depremler Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi: 7 kişi tutuklandı, 48 araç trafikten men edildi GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı Fiber optik ek protokolü Ankara'da imzalandı Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacak Akpınar “YÖDAK üniversiteleri sıralamak yerine yükseköğretimi planlamalıdır" "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" davasının 66. duruşması sona erdi Sağlık Bakanlığı HPV aşısı uygulamasının uzatıldığını duyurdu Nöbetçi eczaneler (19 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Maraş bölgesi KKTC turizminde alternatif oldu"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Maraş bölgesi KKTC turizminde alternatif oldu"
Reklam

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kapalı Maraş'ın bir bölümünün açılmasıyla ciddi bir ziyaretçi akınıyla karşılaştıklarını söyledi.

Antalya Turizm Fuarına katılmak üzere geldiği kentte AA muhabirine konuşan Ataoğlu, Kapalı Maraş'ta 46 yıl aradan sonra geçen yıl kademeli olarak açılım sürecinin başladığını hatırlattı.

Önce sahil bölümünün, akabinde ise farklı bir güzergahın açıldığını dile getiren Ataoğlu, Maraş'ın, ziyarete açıldıktan sonra yeni tip koronavirüse rağmen çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından gezildiğini, turizmde alternatif sacayaklarından birini oluşturduğunu belirtti.

Dünyanın her yerinden Maraş'ı görmek isteyen insanların olduğunu vurgulayan Ataoğlu, "Ciddi bir ziyaretçi akını var. Maraş'ın açılması turizm açısından olumlu bir adım oldu. Kesinlikle katma değeri olacaktır. Maraş için gelen turistler var. Alternatif turizm modeli oluşturdu." diye konuştu.

“TÜRKİYE İLE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ"

Ataoğlu, KKTC'de turizmi geliştirmek adına Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de iş birliği içinde hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye ile ciddi bir güç birliğine sahip olduklarına dikkati çeken Ataoğlu, Türkiye'nin turizm alanında katıldığı fuarlarda KKTC'nin de isminin lanse edildiğini, bunun kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a destekleri için teşekkür eden Ataoğlu, "Türkiye ile iş birliğini her geçen gün artırıyoruz. Türkiye ile ayrımız gayrımız yok. Kendimizi burada kendi evimizde gibi hissediyoruz." dedi.

Uzun yıllar önce KKTC'den göç edip İngiltere'de yaşayan Kıbrıs Türklerinin gelip KKTC'yi ziyaret etmeleri noktasında tanıtım çalışmaları yaptıklarını anlatan Ataoğlu, "Z kuşağının KKTC'ye gelip, atalarının topraklarını ziyaret etmelerini, buraları görmelerini istiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz, Türkiye de bize bu konuda destek oluyor." ifadesini kullandı.

Ataoğlu, Türkiye'deki vatandaşları da tarihi ve doğal güzellikleri görmeleri için KKTC'ye davet etti.

TAK

Benzer haberler

Featured
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor" 19 Ağu 2026 21:54 Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi 19 Ağu 2026 21:35 Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Ağustos 2026) 19 Ağu 2026 21:23 Hocanın Güzelyurt Meslek Lisesi'ndeki olaya ilişkin açıklama yaptı 19 Ağu 2026 21:10 Yılmaz "Fiber Projesi, stratejik bir kalkınma hamlesidir" 19 Ağu 2026 21:05 Kolombiya'daki depremde can kaybı 300'ü aştı 19 Ağu 2026 20:39 Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon temmuzda yükseldi 19 Ağu 2026 20:31 Özersay “Liyakate dayalı bir devleti yeniden inşa etmeliyiz” 19 Ağu 2026 19:50 AJet'ten yurt dışı biletlerde 29 dolardan başlayan fiyatlarla indirim kampanyası 19 Ağu 2026 19:12