Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” İncirli “İstedikleri kadar oyun çevirsinler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar" Hafta sonu yer yer sağanak yağmur bekleniyor Denetimler sonucu elmalar imha edildi Üstel “Hedefimiz bağımlılık ortaya çıkmadan önlem almak” Yılmaz “Üstel’in bu konuya bizzat eğilmesi ve Başbakanlığın koordinasyonu son derece kıymetli” Taçoy “Denetimlerin yaygınlaşması için müfettiş sayısı imkanlar çerçevesinde arttırıldı” Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi Kar-İş ve Toplu Taşımacılar Birliği “Pazartesi öğrenci taşımacılığı başlamayacak” Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında Baykallı “Savaş suçu işleyenler yargılanmalı, hakikat komisyonu kurulmalı” Üredi “Anayasal sorunların giderilmesi, sorularımızın bittiği anlamına gelmez” İncirli “İstedikleri kadar oyun çevirsinler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar" Hafta sonu yer yer sağanak yağmur bekleniyor Denetimler sonucu elmalar imha edildi Üstel “Hedefimiz bağımlılık ortaya çıkmadan önlem almak” Yılmaz “Üstel’in bu konuya bizzat eğilmesi ve Başbakanlığın koordinasyonu son derece kıymetli” Taçoy “Denetimlerin yaygınlaşması için müfettiş sayısı imkanlar çerçevesinde arttırıldı”
Dolar
Euro
Sterlin

"Mal varlığım konusunda hiçbir sıkıntı yok"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Mal varlığım konusunda hiçbir sıkıntı yok"
Reklam

CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali Meclis Genel Kurul’nda, “Rüşvet İddiaları Gölgesinde Siyaset” konulu konuşma yaptı.

Rüşvet ve siyasetin asla yan yana gelmemesi gereken iki kelime olduğunu ifade eden Şahali, “bir kişinin, Kalkınma Bankası’ndaki bir müracaatının sonuçlanması için kendisinden rüşvet istendiği iddiasına” değinerek, siyasetin bu tür iddialardan arındırılması gerektiğini söyledi.

Ülkede dünya ortalamasının çok üzerinde bir genelleme alışkanlığı olduğunu ifade eden Şahali, siyasette bu sevdanın doruk noktasına ulaştığını belirtti. Şahali, “Hükümetin tek bir istikrar konusu olduğunu, bunun da ihalesiz yaşam düzeni sınırlarını genişletmek olduğunu” savundu.

T ve Z izinleri ile ilgili iddiaya da değinen Şahali, “Nereden baksan tutarsızlık” dedi. “Bu mecliste 50 vekil vardır” diyen Şahali, 50 vekilin beyan ettiği mal bildirimleri ile şu anki varlıklarının araştırma komitesi kurularak, denetlenmesini istedi.

Siyasetle ve rüşvetin yan yana gelmemesi gerektiğini bunun da yasalara uymaktan geçtiğini dile getiren Şahali, “2024 yılında siyaseti temizleyelim” çağrısında bulundu.

“Girne Antik Liman hakkında söylenmedik şey kalmadığını” kaydeden Şahali, “her adımda şaibe iddiası ve hoyrat açıklamalarla konuyu geçiştirmenin istikrar getirmeyeceğini” söyledi.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Şahali’ye yanıt verdi. Mal varlığı konusunda hiçbir sıkıntısı olmadığını belirten Ataoğlu, bu konuda öneri de sundu. Ataoğlu, hiçbir bakanlıkta nakit paranın dönmediğini vurguladı.

Kalkınma Bankası ile ilgili iddiaya değinen Ataoğlu, konuyla ilgili Kalkınma Bankası’ndan bilgi istediğini söyledi. 6 Milyon dolar turizm yatırımı ve 650 bin dolar turizm işletme kredi talebinin yüksek olduğu için yönetim kurulu toplantısının değerlendirmeye başlaması için ön onay verildiğini dile getiren Ataoğlu, inceleme neticesinde borçların şirket yapısına göre çok yüklü olduğunun görüldüğünü ifade etti. Öz kaynağı olmadan ilgili proje için özel bankadan kredi alındığının tespit edildiğini de kaydeden Ataoğlu, özel bankalardan donuk kredisi statüsünde borçların olduğunun görülmesi sonrasında sürecin uzadığını söyledi. Ataoğlu, söz konusu kişinin kredisinin değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması talebi üzerine yönetim kurulu toplantısında kredinin oy birliğiyle reddedildiğini kaydetti.

-“Meclis Araştırma Komitesi kurulmasına hazırım”

Konuyla ilgili Meclis Araştırma Komitesi kurulmasına hazır olduğunu ifade eden Ataoğlu, mal beyanı ile ilgili araştırmaya da hazır olduğunu söyledi. Ataoğlu, “Yapılması gereken çalışma ne ise hep birlikte yapmaya hazırım” dedi.

Benzer haberler

Featured
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor 18 Eyl 2026 21:55 Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026) 18 Eyl 2026 21:51 Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi 18 Eyl 2026 21:42 Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”  18 Eyl 2026 21:28 Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak” 18 Eyl 2026 21:23 Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz” 18 Eyl 2026 21:14 Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım” 18 Eyl 2026 21:09 Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı 18 Eyl 2026 21:02 Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi 18 Eyl 2026 20:03