Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Holguin’in söyleşisine Kıbrıslı Rum sözcüden yanıt Muhaceret denetimlerinde ikamet izinsiz 7 kişi tespit edildi Güney'in doğalgazdan ilk devlet gelirinin 2028'de elde edilmesi bekleniyor Maliye Bakanlığı “Çocuklara ödenen emekli hak sahipliği maaşlarında yasa dışı uygulama yok” POLVAK Kayıp Şahıslar Komitesi personeline temel yangın eğitimi verdi Pompeii'nin yanardağ patlamadan önceki kokusu keşfedildi Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde tören düzenlendi Elektrikli Scooter'ların trafikte kullanım kuralları güncellendi Vadili'de "Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol" semineri düzenlendi Dünyadaki denizler, temmuz ayı için kaydedilen en yüksek sıcaklığa ulaştı Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026) Holguin’in söyleşisine Kıbrıslı Rum sözcüden yanıt Muhaceret denetimlerinde ikamet izinsiz 7 kişi tespit edildi Güney'in doğalgazdan ilk devlet gelirinin 2028'de elde edilmesi bekleniyor Maliye Bakanlığı “Çocuklara ödenen emekli hak sahipliği maaşlarında yasa dışı uygulama yok” POLVAK Kayıp Şahıslar Komitesi personeline temel yangın eğitimi verdi Pompeii'nin yanardağ patlamadan önceki kokusu keşfedildi Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde tören düzenlendi Elektrikli Scooter'ların trafikte kullanım kuralları güncellendi Vadili'de "Yapay Zeka ile Geleceğe Hazır Ol" semineri düzenlendi Dünyadaki denizler, temmuz ayı için kaydedilen en yüksek sıcaklığa ulaştı Filipinler'de tropikal siklonlar ve muson yağmurları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor Kuzey Kore Rusya'ya 50 bin asker gönderiyor Yunanistan’da 106 farklı noktada Filistin’e Özgürlük mitingleri yapıldı Petrol fiyatları üst üste 3 günde de yükseldi 2 bin yıldır su altında olan gemi enkazı bulundu Altında hızlı yükselişin düşüşü yaşanıyor Netanyahu Gazze'ye ilişkin 15 maddelik plana "şans vermeye" hazır Döviz kurlarında son durum (10 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (10 Ağustos 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Maksatlı yazılar bizi hedefimizden uzaklaştıramayacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Maksatlı yazılar bizi hedefimizden uzaklaştıramayacak"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada halkın ve devletin hiçbir ayrım yapmaksızın öğrencilerin yanında olduğuna dikkat çekti, “Bazı arkadaşlarımızın maksadını aşan açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını söylerken, kötüleme maksatlı yazıların bizi hedefimizden uzaklaştıramayacağının altını çizmek isterim" dedi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklaması şöyle; “Sevgili öğrenciler KKTC de 42 gündür pozitif vaka yok. Bildiğiniz gibi 10 Mart’tan beri hayatı, ekonomiyi, ulaşımı durdurarak birlikte başardık. Aşamalı olarak başlattığımız normalleşme sürecinin Haziran ayına ait kısmı dışa açılma içermektedir. Hepimiz için güvenli bir ortam yaratılmıştır. Yaratılan güvenli ortamı birlikte korumak zorundayız. Daha önceki mesajımda ifademde bakanlar kurulumuz ülkemizle bağı olanların ülkeye girişlerini Haziran ayı kısmı için karantina tedbirleri alınarak açılması kararı alınırken, dijital eğitim kararı alınarak mağduriyetleri önlenen öğrencilerimizin, Haziran ayında KKTC’ye gelmelerinin zorunlu olmadığı düşünülmüştür. Öğrenci dostu ada hedefiyle hayatınızı kolaylaştırmak ve salgının dünyada devam etmesi durumunda karantinasız öğrenci gelişiyle ilgili çalışmaları sürdürmekteyiz. Bunun yanında Haziran ayında ülkemize gelecek öğrencilerimiz için ise üniversiteler kendi öğrencilerine kendi imkanlarını açmak için büyük gayretler ortaya koymaktadırlar. Bilinmesini isterim ki pandemi sürecinde ülkelerine dönmeyenler için tüm üniversitelerin gösterdiği çaba takdire şayandır. Halkımız ve devletimiz hiçbir ayrım yapmaksızın bu süreçte öğrencilerimizin yanında olmuştur. Bazı arkadaşlarımızın maksadını aşan açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını söylerken, kötüleme maksatlı yazıların bizi hedefimizden uzaklaştıramayacağının altını çizmek isterim. Tüm öğrencilerimize sağlık ve başarı dolu bir yaşam dilerim.” Voice of the Island

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20