Mağusa Belediyesi toplu yaşam alanlarında korona virüse karşı ilaçlama yapıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri, koronavirüse karşı mücadele kapsamında, kent genelindeki toplu yaşam alanlarında ilaçlama yapıyor.
Gazimağusa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, virüse karşı etkili dezenfektan ilaçların kullanıldığı; parklar, okullar, devlet daireleri ve tarihi yerlerde 3 ekiple dün başlayan ilaçlamalar, bugün de devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı ile istişare edilerek belirlenen öncelikli yerlerin yanı sıra ilaçlamalar önümüzdeki günlerde kent geneline de yayılacak. Belediyenin aldığı bu tedbirlerin yanında virüsle mücadelede halka kişisel hijyen kurallarına uymasının büyük öneme sahip olduğu uyarısı yapıldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, Sağlık Bakanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını ve riskin ya hiç ya da en az düzeyde olması için önce toplu etkinlikleri erteleme kararı aldıklarını, ardından riskli bölgelerde ilaçlama çalışmalarına başladıklarını belirtti.
Gereksiz panikten kaçınılması çağrısı yapan Arter, hijyen kurallarına ve uzman görüşlerine uymanın virüsle mücadelede büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Kedilerle iletişim kurmanın gizli yolu keşfedildi
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 60 vilayette turuncu alarm verildi
YKS'nin ilk oturumu TYT sona erdi
Güzelyurt'da Leman Sam rüzgarı esti
Karaoğulları "Atatürk Öğretmen Akademisi'nin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz"
Nöbetçi eczaneler (20 Haziran 2026)
İran'dan Hürmüz Boğazı için yeni kurallar: 60 gün ücret alınmayacak
Afrika, dünyanın en büyük yerinden edilme krizlerinin merkezinde
Dinçyürek “İşitme becerisinin korunması önemli, erken tanı ve tedavi kritik rol oynuyor”



