Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Lute, Kıbrıs'ta iki egemen toplumdan söz etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Lute, Kıbrıs'ta iki egemen toplumdan söz etti

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un diplomatik düzeyde, Kıbrıs’ta iki egemen toplumdan söz ettiği bildirildi.

Fileleftheros, Lute’un BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi ülkelerin büyükelçileriyle ayrı ayrı gerçekleştirdiği temaslarda, Kıbrıs’ta iki egemen toplum bulunduğundan söz ederek, Genel Sekreter Antonio Guterres’in Cenevre’de dile getirdiği “bottom up approach” ifadesini tekrarladığını yazdı.

Gazete “bottom up approach” ifadesini “yani, egemenlik toplumlardan kaynaklanır ve rezervler/envanterler merkezi hükümete gider. Konfederasyona gönderme yapan bir yaklaşım” şeklinde izah etti.

Gazete haberin devamında, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Siyasi Müdür Vekili Ajay Sharma’nın bu hafta Kıbrıs’a geleceği bilgisini verdi. Sharma için “malum İngiliz fikirlerini yürüten kişi” ifadesini kullanan gazete, “Hedef, İngiliz ilgisinin ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı fikirlerinin ‘canlı tutulması’. Ajay Sharma, Kıbrıs sorununun yürütülmesini üstlendi ve bir diplomatlar grubu ile takviye edildi” ifadesine yer verdi.

Gazete Lute ve Sharma ile ilgili haberlerini, Türkiye’nin bölgede askerî varlığını güçlendirerek bölgesel güç haline gelmek için Kıbrıs’taki İngiliz egemen askerî üsleri modelini esas alarak insansız hava araçlarını (İHA) konuşlandırdığı Geçitkale’yi askerî üs statüsüne yükseltmekte olduğunu, İskele’de de deniz üssü inşa edeceğine dair “Bütün İşgal Bölgeleri Üs” başlıklı manşet haberinin altında değerlendirdi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor 2026-06-07 20:46:00 Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı 2026-06-07 20:33:00 Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" 2026-06-07 20:10:00 Karaoğulları "Artık istifa edin" 2026-06-07 19:46:00 Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı 2026-06-07 19:40:00 ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti 2026-06-07 19:33:00 Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” 2026-06-07 18:17:00 Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı 2026-06-07 18:11:00