Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) Öztürkler "Kıbrıs Türk halkına verilen destek büyük anlam taşıyor” Atan "Yeni asgari ücret gecikmeden belirlenmeli" TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) Öztürkler "Kıbrıs Türk halkına verilen destek büyük anlam taşıyor” Atan "Yeni asgari ücret gecikmeden belirlenmeli"
Dolar
Euro
Sterlin

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Cyprus Forum konferansına katıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Cyprus Forum konferansına katıldı
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da güney Lefkoşa’da organize edilen Cyprus Forum konferansının açılış oturumunda konuşma yaptı. Aralarında Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Güney Lefkoşa İlçesi Yerel Yönetim Kurumu Başkanı Constantinos Yiorkadjis ve Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Charalambos Prountzos’nın da bulunduğu konuşmacıların ardından konuşan Başkan Harmancı, Cyprus Forum’un organizasyonunda ve yapılan konuşmalarda göz ardı edilen önemli konulara dikkat çekti. Gazze’de yaşanan soykırımı görmezden gelmenin bu suça ortaklık etmek anlamına geldiğini vurgulayan Harmancı, “bu insanlık suçuna dur demek hepimizin görevidir” dedi. “Kış geliyor, Kıbrıslılar yaz uykusundan uyanmalı” Kıbrıs’ın ciddi çevresel ve güvenlik riskleriyle karşı karşıya olduğunu ifade eden LTB Başkanı Harmancı, yürütülen tek taraflı politikaların adanın tümünü daha büyük risklere sürüklediğini ve hepimizi etkileyen ortak sorunlarla etkin mücadelenin ancak eş güdümlü politikalar ve iş birliğiyle mümkün olduğunu vurguladı. Başkan Harmancı, iklim krizi gibi sorunlarla mücadele için adanın güneyine aktarılan fonların ve yapılan yatırımların kuzeyde de mümkün kılınmadıkça sonuç üretemeyeceğini belirtti ve Avrupa Birliği’ne çağrı yaptı. Özellikle Lefkoşa’nın suni bir şekilde ikiye bölünmüş durumuna dikkat çeken Harmancı, Lefkoşa’nın bu özel durumu ve adada iki toplumlu ilişkilerin lokomotifi olmasından hareketle özel bir “Lefkoşa Fonu” oluşturulması gerektiğini söyledi. “Cyprus Forum’un iki toplumlu karakteri güçlendirilmeli” Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’na göre resmi dillerden birisi olan Türkçe’nin konuşma yaptığı oturumda çeviri dili olarak bile yer almadığını vurgulayan Harmancı, oturumlarda daha çok Kıbrıs Türk katılımcıya yer verilmesi gerektiğini ifade etti. Cyprus Forum’u önümüzdeki yıllarda bazı oturumları ve etkinlikleri Lefkoşa’nın kuzeyinde organize etmeye davet etti. Xenofon Kallis ve Türkan Aziz’e Barış ve Demokrasi Ödülü Yaşamlarında barış ve demokratik değerlere yaptıkları katkıları onore etmek için her yıl biri Kıbrıslı Türk biri Kıbrıslı Rum iki kişiye verilen Barış ve Demokrasi Ödülü’nü bu yıl LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Charalambos Prountzos ve Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Giulia Bertezzolo birlikte takdim ettiler. Kayıp şahıslarla ilgili yaptığı çalışmalarla Xenofon Kallis ve sağlık alanında yaptığı çalışmalarla Türkan Aziz bu yıl Barış ve Demokrasi Ödülü’ne layık görüldüler.  

Benzer haberler

Featured
TDP "Böbrek nakli hastalarının ilaç temininde risk oluşmamalı" 2026-06-26 20:46:10 “Yarım Kalan Bir Tuvalden – II” sergisinden elde edilen gelir Çocuk Onkoloji Servisi’ne bağışlandı 2026-06-26 20:38:32 Çavuşoğlu "İnsanlık, tarihin en hızlı teknolojik dönüşüm süreçlerinden birini yaşıyor" 2026-06-26 20:25:26 Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… 2026-06-26 19:56:38 Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi 2026-06-26 19:42:11 Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı 2026-06-26 19:38:20 Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı 2026-06-26 19:06:06 KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı 2026-06-26 18:57:05 Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" 2026-06-26 18:49:05