"Lokmacı da dahil tüm kapıların Cuma günü açılması hedefleniyor"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Ergün Olgun, Lokmacı da dahil olmak üzere tüm kapıların Cuma günü açılmasının hedeflendiğini duyurdu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Olgun,
geçtiğimiz Cuma günü İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin almış olduğu tavsiye kararı neticesinde bugün, kendisi ve Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in toplantı yaptığı bileğisiniz aktardı. Olgun, toplantıda tüm geçiş kapılarının COVID-19 öncesi şartlarda operasyonel hale getirilmesi konusunda ön mutabakata varıldığını ifade etti.
Çarşamba günü Mavroyannis’le yeniden biraraya gelerek tüm geçiş kapılarını operasyonel hale getirecek açıklamayı, siyasi otoritelerin onayını takiben, sonuçlandırma kararı aldıklarını kaydetti.
Açıklama şöyle devam etti:
“Hedefimiz önümüzdeki Cuma günü Surlariçi Esnafının uzun zamandır beklediği Lokmacı kapısı da dahil tüm geçiş kapılarını operasyonel hale getirilmesidir. Çalışmalarımız sonucunda, COVID-19 öncesi şartlarda olduğu gibi gerek Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gerekse üçüncü ülke vatandaşları geçiş kapılarını kullanabilecektir.
Bugün vardığımız ön mutabakat, Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı inisiyatifle bizlere verdikleri talimat doğrultusunda Mart ayından beridir BM nezdinde yapıcı bir atmosferde yürütülen yoğun uğraşıların bir sonucudur. Çarşamba günü yapacağımız toplantıda, varılacak nihai mutabakat doğruldusunda BM tarafından yapılacak olan açıklamaya son şekli verilecektir. Bu yolla Cuma günü itibarıyla tüm geçiş kapılarının, yani 9 kapının birden operasyonel hale getirilmesi sağlanacaktır.”
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Petrol fiyatları güne 91,57 dolardan başladı
DAÜ-SEN “Yönetsel sorunların çözümü sayın Çavuşoğlu’ndadır”
En fazla yağış Serdarlı'da
Borsa güne yüzde 0,17 düşüşle başladı
İrlanda'da 5 gencin öldüğü kaza sonrası TikTok sorgulanıyor
Trump Hürmüz Boğazı'nı "Yeni ABD Bölgesi" olarak ilan etti
ABD'de dev Meta davası başladı: Çocukları bağımlı yapmakla suçlanıyor
Küresel piyasalar, tahvil piyasasındaki satış baskısı ve teknoloji hisselerindeki düşüşle negatif seyrediyor
19 yılın rekoru altını vurdu: Kararsız seyir başladı


