Limasol’da dün başlayan yangın henüz kontrol altına alınmadı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Limasol’a bağlı “Akrunda” köyü bölgesinde dün öğlen saatlerinde başlayan ve daha sonra devlet ormanı içerisine ilerleyen yangının henüz kontrol altına alınmadığı haber verildi.
“Kathimerini.com.cy” haber sitesinde yer alan haberde, gece boyunca iki cephede devam eden yangına kara ekiplerinin müdahale ettiği, öte yandan yangın dolayısıyla şu ana kadar 6 buçuk kilometrekarelik orman bitki örtüsünün yandığının tahmin edildiği belirtildi.
Günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları yangın söndürme çalışmalarına yeniden katılırken, Orman Dairesi Basın Sözcüsü Yorgos Konstantinu “Kathimerini’ye” yaptığı açıklamada, durumun daha iyi fakat tehlikeli olduğunu, çünkü yer yer ateş öbekleri bulunduğunu dile getirdi.
Haberde Orman Dairesi Müdürü'nün önerisinin ardından, Tarım Bakanı'nın kararıyla “İfestos” planının devreye konduğu ve planın büyük orman yangınlarıyla mücadele edilmesi amacıyla, bakanlık kriz yönetimi ekibinin Zinon Koordinasyon Merkezi'nde toplanmasını öngördüğü de anımsatıldı.
Günün ilk ışıklarıyla birlikte, hava araçlarının operasyonlarıyla ilgili olan “İkaros 2” planının yeniden devreye konduğu da ifade edilen haberde, Kıbrıs Rum Yönetiminin “rescEU” isimli Avrupa mekanizmasına Canadair tipi iki uçağın yardımı için talepte bulunduğu ve bu talebin İtalya tarafından kabul edildiği de belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Eyllül ayı hayat pahalılığı rakamları açıklandı
Nöbetçi eczaneler (5 Ekim 2026)
LTB ile Kıbrıs Türk Gençlik Federasyonu Gençlik Meclisi ile ilgili iş birliği protokolü imzaladı
31 Ekim'e kadar ateş yakmak yasak
Güney Kıbrıs’ta itfaiyeye 24 saatte 38 olay ihbarı yapıldı
Tarım Bakanlığı sebze üreticilerine fide desteği verecek
Polis Memuru Münhali için son başvuru tarihi yarın
LTB, 1500 adet mekanik su sayacının ihale sürecini tamamladı
AB devletleri arasında en yüksek üçüncü elektrik fiyatı artışı yapan ülke Güney Kıbrıs



