Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"İkinci kaptan, seferin yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia etti" Lesinger “Bebek ölümleri ve silo faciası olaylarında aynı hassasiyet gösterilmedi” İdari Komite, iki yasa önerisi ve bir yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Holguin adaya gelmeden önce New York’ta Guterres’le görüşecek Savaşan “Henüz elimize istifa yazısı ulaşmadı" MMO "Faaliyetteki gemiler acilen değerlendirilmelidir" Girne'deki gemi faciasında 9 zanlıya 8 gün daha tutukluluk 78 ton altın bir günde yer değiştirdi Türkiye'de ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı Borsa güne yüzde 0,22 artışla başladı Sencer "Üstel'in maksadı her ne kadar has olmasa da yapılması gerekeni yaptı” Küresel piyasalarda risk iştahında artış Gemi faciasında beşinci gün: Kayıp 19 kişi için arama çalışmaları sürüyor GİAD “İnsanlarımızı kaybetmeden önce tedbir alan, denetleyen ve önleyen bir devlet anlayışı istiyoruz” New York’ta ilkokul ve ortaokul öğrencilerine derste yapay zeka yasağı Altında sert dönüş Arıklı “Kayıp ailelerinden kaçacak bir durumum yok” Erhan Arıklı’nın görevden alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı Döviz kurlarında son durum (3 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (3 Eylül 2026) "İkinci kaptan, seferin yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia etti" Lesinger “Bebek ölümleri ve silo faciası olaylarında aynı hassasiyet gösterilmedi” İdari Komite, iki yasa önerisi ve bir yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Holguin adaya gelmeden önce New York’ta Guterres’le görüşecek Savaşan “Henüz elimize istifa yazısı ulaşmadı" MMO "Faaliyetteki gemiler acilen değerlendirilmelidir" Girne'deki gemi faciasında 9 zanlıya 8 gün daha tutukluluk 78 ton altın bir günde yer değiştirdi Türkiye'de ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı Borsa güne yüzde 0,22 artışla başladı Sencer "Üstel'in maksadı her ne kadar has olmasa da yapılması gerekeni yaptı” Küresel piyasalarda risk iştahında artış Gemi faciasında beşinci gün: Kayıp 19 kişi için arama çalışmaları sürüyor GİAD “İnsanlarımızı kaybetmeden önce tedbir alan, denetleyen ve önleyen bir devlet anlayışı istiyoruz” New York’ta ilkokul ve ortaokul öğrencilerine derste yapay zeka yasağı Altında sert dönüş Arıklı “Kayıp ailelerinden kaçacak bir durumum yok” Erhan Arıklı’nın görevden alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı Döviz kurlarında son durum (3 Eylül 2026) En son hava durumu tahminleri (3 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Limanlar Dairesi "Kaptanın ehliyetine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor"
Reklam

Limanlar Dairesi Müdürlüğü, FİLO JET gemisinin kaptanının yeterlik belgesinin geçerli olduğunu, kaptanın “ehliyetsiz olduğu” veya geçersiz belgeyle görev yaptığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Limanlar Dairesi Müdürlüğü, son günlerde bazı basın-yayın organları ve sosyal medya platformlarında FİLO JET gemisinin kaptanının sahip olduğu kaptanlık belgesinin geçerliliğine ilişkin ortaya atılan iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Honduras Cumhuriyeti'nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından ilgili uluslararası sözleşme ve kurallar çerçevesinde tanınan ve onaylanan ülkeler arasında yer aldığı belirtildi.

Honduras tarafından düzenlenen kaptanlık lisansının uluslararası denizcilik standartları kapsamında Gemiadamı Yeterlik Belgesi niteliğinde olduğu ifade edilen açıklamada, bu tür belgelerin tanınması ve geçerliliğinin IMO tarafından yayımlanan ilgili ülke ve yeterlik listeleri esas alınarak değerlendirildiği kaydedildi.

Limanlar Dairesi, FİLO JET kaptanının yeterlik belgesiyle ilgili gerekli doğrulama prosedürünün uygulandığını ve belgenin ilgili ülke idaresi tarafından düzenlenmiş ve onaylanmış geçerli bir belge olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

30 Ekim 2029'a kadar geçerli

Açıklamada, FİLO JET kaptanının sahip olduğu kaptanlık belgesinin 30 Ekim 2029 tarihine kadar geçerli olduğu ve 3 bin ton ağırlığa kadar olan gemilerde kaptanlık yapma yetkisi verdiği belirtildi.

Belgenin doğrulanmasının ardından ilgili personelin KKTC bayraklı gemilerde görev yapabilmesine ilişkin gerekli uygunluk değerlendirmesinin de yapıldığı ifade edildi.

Bu nedenle basında yer alan kaptanın “ehliyetsiz olduğu”, “geçersiz bir kaptanlık belgesiyle görev yaptığı”, belgesinin süresinin dolduğu veya uluslararası geçerliliğinin bulunmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Öte yandan, bir gemiadamının yeterlik belgesinin geçerli olması ile meydana gelen deniz kazasına ilişkin adli, idari ve teknik sorumluluğunun değerlendirilmesinin birbirinden ayrı konular olduğu kaydedildi.

FİLO JET kazasının nedenleri ile kazada herhangi bir kişi veya kurumun kusurunun bulunup bulunmadığının, halen devam eden soruşturma ve teknik incelemeler sonucunda ortaya çıkacağı belirtildi.

Limanlar Dairesi Müdürlüğü ayrıca, medya üzerinden manipüle edilmiş bilgi veya belge paylaşarak halkı bilinçli şekilde yanıltan ve infial yaratmaya çalışan kişiler hakkında polise şikâyette bulunulacağını duyurdu.

Açıklamada, devam eden soruşturmanın selameti gözetilerek doğrulanmış bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmaya devam edileceği ifade edildi.