Liderlerin akşam yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Rum basını, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Ocak ayının son haftası sosyal içerikli bir akşam yemeğinde bir araya gelmesinin beklendiğini yazdı.
Fileleftheros gazetesi “Diyalog Olmadan Liderler Yemeği” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasındaki sosyal içerikli akşam yemeğinin, 23 Ocak haftası yapılmasının beklendiğini haber verdi.
Kıbrıs Haber Ajansı'nın haberine dayandırılan habere göre, yemek, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart'ın ara bölgedeki eski havaalanı yakınlarındaki konutunda verilecek. Gazete, yemeğe, BM’nin Kıbrıs’la ilgili raporlarının BM Güvenlik Konseyinde görüşülmesi için şu an ABD’de bulunan Stewart’ın da katılacağını yazdı.
İki liderin, yıl sonu dolayısıyla 7 Aralık’ta Ledra Palace’ta düzenlenen BM resepsiyonunda, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in görev süresi sona ermeden önce sosyal içerikli bir akşam yemeğinde bir araya gelme konusunda anlaştıklarını anımsatan gazete, liderlerin akşam yemeği esnasında sohbet etmesinin beklendiğini ancak müzakerelerle ilgili diyalog olmayacağını ekledi.
Haber Haravgi gazetesinde “Anastasiadis ile Tatar Arasındaki Akşam Yemeği 23 Ocak’tan Sonra” başlığıyla yer buldu.
Benzer haberler
Featured
İnce Av sezonu başladı
OpenAI, güvenlik gerekçesiyle trilyon dolarlık halka arzı erteledi
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi
Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak
Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var”
Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026)
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı


