Liderler, Holguin ile ortak görüşme ve geniş formatlı toplantıya hazırlık konusunda mutabık kaldı

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, aralık ayında Birleşmiş Milletler Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’la ortak bir görüşme yapma arzularını ifade etti.
BM Genel Sekreteri'nin düzenleyeceği geniş formatlı bir gayriresmi toplantıya yönelik çalışma yapmaya hazır olduklarını kaydeden liderler, temsilcilerini bu kapsamda düzenli görüşme yapmakla görevlendirdi.
Birleşmiş Milletler Sözcülüğü tarafından iki liderin görüşmesinin ardından yayımlanan yazılı açıklamada, Erhürman ve Hristodulidis’in Özel Temsilci ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Şefi Khassim Diagne koordinasyonuyla bugün ilk kez ara bölgede bir araya geldiğine dikkat çekilerek, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın da toplantıya çevrim içi olarak katıldığı kaydedildi.
Görüşmenin “İlk kez görüş alışverişinde bulunma fırsatı sunan samimi bir atmosferde gerçekleştiği” kaydedilen açıklamada, liderlerin Holguin’in gelecek ay yapacağı ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını ve kendisiyle ortak bir toplantı yapmayı arzuladıklarını ifade edildi.
BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek daha geniş formatlı bir gayriresmi toplantıya yönelik çalışmak için hazır olan liderlerin temsilcilerine, Holguin’in ziyareti ve gayriresmi toplantı için düzenli görüşme yapma talimatı verdiği kaydedildi.
Liderlerin, bunun yanında ortak toplantılar için diğer fırsatları da değerlendirme konusunda mutabık kaldığı belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Erdoğan "Kıbrıs Türk halkına başsağlığı diliyorum, çalışmalar için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik"
Feribot faciasında can kaybı 8'e yükseldi, 17 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Gemiden kurtarılan 20'den fazla kişi Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde
Erhürman "Geminin battığı bölgenin 514 metre derinlikte olması çalışmaları güçleştiriyor"
Yolcu gemisinin alabora olmasının ardından Taşucu Limanı'nda kriz masası kuruldu
Hristodulidis'ten Erhürman'a "Her türlü yardım sağlamaya hazırız"
Erhürman “Hepimiz kriz masasındayız. Önceliğimiz kayıp 23 kişiye ulaşmak”
Türkiye Büyükelçiliği’nde bu akşam verilecek 30 Ağustos resepsiyonu iptal edildi
Türkiye İçişleri Bakanlığından Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisine ilişkin açıklama


