Libya’nın doğu açıklarında zor durumdaki yüzlerce düzensiz göçmen kurtarıldı!

Voice Kıbrıs Haber
Libya’nın doğusundaki Tobruk kenti açıklarında 10 teknenin taşıdığı zor durumdaki 404 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi.
Libya Kızılayından yapılan açıklamada, kurtarılan düzensiz göçmenler hakkında bilgi verildi.
Sahil Güvenlik ekiplerinin Tobruk kenti açıklarında 10 teknenin taşıdığı çeşitli uyruklardan 404 düzensiz göçmenin kurtarıldığı kaydedildi.
Kızılay ekiplerinin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile işbirliği içinde göçmenlerin karaya çıkış noktasında gerekli yardım ve insani desteği sağladığı aktarıldı.
Libya İçişleri Bakanı İmad et-Trablusi, 7 Temmuz 2024'te yaptığı açıklamada, düzensiz göç dosyasının Libya için "ulusal güvenlik meselesi" olduğunu ve ülkesinde yaklaşık 2,5 milyon göçmen bulunduğunu belirtmişti.
Libya, Akdeniz üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler için çıkış noktası olarak görülüyor.
Benzer haberler
Dünya
Japonya'da meydana gelen selde 6 kişi hayatını kaybetti
Netanyahu, İngiltere'yi "İslam Cumhuriyeti" diye hedef aldı
Almanya’da orman yangını nedeniyle yaklaşık 2 bin kişi tahliye ediliyor
Kolombiya'daki depremde şimdiye kadar 88 kişi enkazdan sağ çıkabildi
Belçika'da tadilattaki binanın duvarında yaklaşık 9 milyon euro değerinde altın bulundu
Yolcu uçağında motor pervanesi koptu
Deniz anası sürüsü, nükleer reaktörü durdurdu
Fransa'da Pokemon soygunu: 80 bin euroluk kart çalındı
Avrupa'nın en büyük limanında patlama can aldı


