Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir” İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği bölgedeki çevre sorunlarına dikkat çekti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği bölgedeki çevre sorunlarına dikkat çekti

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Çevre bilinciyle değil, çevresel ihmal ve tahribatlarla karşı karşıyayız” dedi.

Dernekten yapılan açıklamada, Kıbrıs Maden Şirketi’nin (CMC) bölgede yarattığı tahribatın, hala belirgin olduğu belirtildi. Açıklamada, Avrupa Birliği tarafından finanse edilerek hazırlanan 2008 tarihli Plejades Raporu ve yıllardır dile getirilen çözüm önerilerine rağmen, hiçbir somut adım atılmadığı savunuldu.

Açıklamada, “Uzayıp giden mahkeme süreçleri, talan edilen tesisler ve kiralama yöntemi ile peşkeş çekilen alanlar gün geçtikçe bu sorunun kronikleşmesine ve felaketin kronikleşmesine sebep olmaktadır” denildi.

Lefke İmar Planı’nın hâlâ yürürlüğe sokulmamasının, bölgeyi sistemsiz, kontrolsüz ve geri dönülmez bir betonlaşmaya sürüklediği öne sürülen açıklamada, “Bu gecikme, bir teknik eksiklik değil, bilinçli bir tercihtir ve bu tercih, Lefke’nin doğal dokusuna, üretim kültürüne ve kamusal alanlarına karşı işlenen bir suçtur” ifadelerine yer verildi.

“Planlı, adil ve sürdürülebilir gelişim için Lefke İmar Planı derhal uygulamaya konulmalıdır. Aksi takdirde Lefke, çok yakında kimliğini kaybetmiş, üretimden kopmuş ve denizine yabancılaşmış bir beton kasabaya dönüşecektir.” denilen açıklamada ayrıca, dere yataklarına boşaltılan arıtılmamış kanalizasyon suları ve ülke genelinde kronikleşen çöp sorununun, Lefke bölgesi için de sorun yarattığı kaydedildi.

Benzer haberler

Featured
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" 12 Ağu 2026 22:29 Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" 12 Ağu 2026 22:08 İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor 12 Ağu 2026 21:53 Sterlin 67 TL'ye yaklaştı 12 Ağu 2026 21:42 Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı 12 Ağu 2026 21:30 Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti 12 Ağu 2026 21:18 Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” 12 Ağu 2026 21:07 Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" 12 Ağu 2026 20:25 Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak 12 Ağu 2026 19:56