Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği "Moloz dökülen alanla ilgili yetkilileri göreve çağırıyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği, Cengizköy ovalarında yeni açılan arsalardaki inşaatlardan çıkan molozların bölgeye döküldüğünü belirterek, çevreye zarar veren her türlü uygulamaya karşı hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulundu.
Dernekten yapılan açıklamada, gelen şikâyetler üzerine Cengizköy yerleşim bölgesinin güney dağlarının ziyaret edildiği, molozların döküldüğü alanı görüntülenerek, kayıt altına alındığı belirtildi.
Derneğin, ayrıca, Lefke Çevre Dairesi ve Lefke Belediyesi yetkililerine resmi şikâyette bulunduğu da vurgulanan açıklamada, “molozların döküldüğü alanın şahıslara ait olduğu, bu nedenle temizliğin kirleten kişi/kişiler tarafından yapılması gerektiği” bilgisini aldıkları kaydedildi.
Gerekli görülmesi halinde konunun daha ileri mercilere taşınacağı da ifade edilen açıklamada, derneğin çevreye zarar veren her türlü uygulamaya karşı hassasiyet gösterdiği ve aynı duyarlılığı Lefke Çevre Dairesi ile Lefke Belediyesi’nden de beklediği duyurusu yapıldı.
Benzer haberler
Featured
Erdoğan "Kıbrıs Türk halkına başsağlığı diliyorum, çalışmalar için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik"
Feribot faciasında can kaybı 8'e yükseldi, 17 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Gemiden kurtarılan 20'den fazla kişi Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde
Erhürman "Geminin battığı bölgenin 514 metre derinlikte olması çalışmaları güçleştiriyor"
Yolcu gemisinin alabora olmasının ardından Taşucu Limanı'nda kriz masası kuruldu
Hristodulidis'ten Erhürman'a "Her türlü yardım sağlamaya hazırız"
Erhürman “Hepimiz kriz masasındayız. Önceliğimiz kayıp 23 kişiye ulaşmak”
Türkiye Büyükelçiliği’nde bu akşam verilecek 30 Ağustos resepsiyonu iptal edildi
Türkiye İçişleri Bakanlığından Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisine ilişkin açıklama


