Ledra Palace'da kadınlar "yeniden birleşme, eşitlik ve dayanışma" için buluşacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yarın yapılacak yürüyüş sonrasında ara bölgede Ledra Palace'da iki toplumlu bir etkinlik yapılıp, "yeniden birleşme, eşitlik ve dayanışma"ya ilişkin ortak açıklama okunacak.
CTP’den verilen bilgiye göre, adanın kuzeyindeki yürüyüş, 40'tan fazla örgütün katılımıyla saat 17.30’da Kumsal Park’ta başlayacak. Buradan Meclis’e yürüyecek örgütlerin bir kısmı daha sonra Ledra Palas Sınır Kapısı’ndan geçerek ara bölgeye gidecek. Ara bölgede PEO ve POGO ile buluşacak kortej, “Yeniden Birleşme, Eşitlik Ve Dayanışma İçin Hep Birlikte” başlıklı basın açıklamasını okuyacak.
İki toplumlu basın açıklamasına kuzeyden imza koyan örgütler şu şekilde:
“Anonim Gençlik Örgütü, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Barış Derneği, BASIN-SEN, BES, BKP, CTP Kadın Örgütü, ÇAĞ-SEN, DAÜ-SEN, DEV-İŞ, Girne Düşünce Derneği, İnsan Hakları Platformu, Kadın Eğitimi Kolektifi, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, KTTB, Kuir Kıbrıs, Mülteci Hakları Derneği, Özgür ve Asi, Sol Hareket, YKP”
Benzer haberler
Featured
Metehan bölgesinde bazı sokaklar kanalizasyon çalışması nedeniyle trafiğe kapatılacak
Polis "Arabada yangın söndürme cihazı bulundurmak yasal zorunluluktur"
Letimbiotis "Bugünkü görüşmede esas isteğimiz Kıbrıs sorununun önüne dair bir görüşme olması"
İki ayrı yerde yangına neden olan 24 yaşındaki şahıs tutuklandı
Ataoğlu “Barcelona’nın KKTC’de kamp yapmasını engelleme girişimleri kabul edilemez”
İskele-Gazimağusa ana yolunda korkutan kaza: Araç sürücüsü yaralandı
KOP'tan FC Barcelona Academy’nin KKTC’deki organizasyonunu engelleme müdahalesi
Oktay “Barcelona kampı, izolasyon duvarına karşı atılmış olumlu bir adım”
Erman Yaylalı "Kamuda liyakat ortadan kaldırıldı"


