"Laf olsun diye karar almadık"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Envanter Komisyonu’nun bu sabah Maraş’ta saha çalışması başlattığını sosyal medya hesabından açıkladı.
Açıklama şu şekilde:
"Bu sabahtan itibaren Kapalı Maraş Envanter Komisyonu bölgeye girerek saha çalışmasına başlamış durumdadır.
45 yıl aradan sonra bu denli geniş bir heyet ilk kez kapalı Maraş'ta inceleme ve çalışma yapmaya başladı. Masa başı çalışmalarımıza paralel olarak arazide incelemelerimizi önümüzdeki günlerde farklı kurumlarından ekibe eklenecek uzman arkadaşlarımızın da desteği ile teknik komite düzeyinde de sürdüreceğiz.
Hükümet olarak Kapalı Maraş konusunda laf olsun diye bir karar almadığımızı, aldığımız karar doğrultusunda çalışmalarımızı ciddiyetle sürdüreceğimizi ve statükonun sembolü haline dönüşen bu bölgeye dair açılımları hayata geçirmeye kararlı olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum.
Burası hem Mağusa, hem Maraş hem de genel anlamda Kıbrıs için yeni bir soluk olabilir, olmalıdır da. Kavurucu sıcağa, güneşe rağmen çalışmalara katılan başta Komisyon üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Benzer haberler
Featured
Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını bazı bölgelerde kontrol altına alındı
Disney, yeni "X-Men" kadrosunu duyurdu
MasterChef şampiyonu Eren Kaşıkçı'nın ani ölüm nedeni belli oldu
Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı yükseldi
Sadıkoğlu "Altınova köyü, denizden gelen fırtınadan çok zarar gördü"
Güney Kıbrıs ile Suriye arasında yeni deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı
7’nci Babutsa Kültür ve Sanat Festivali Mustafa Cecelli konseriyle sona erecek
Güney Kıbrıs’taki bazı bölgelerde şiddetli yağışın etkili oldu
Geçiş kapılarında 2026’nın ilk yarısında Kıbrıslı Rumların geçişleri arttı, Türklerin ise azaldı


