LAÇ Belediyesi ile GAÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı

Voice Kıbrıs Haber
Lapta -Alsancak- Çamlıbel (LAÇ) Belediyesi ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
GAÜ’den verilen bilgiye göre, protokole, LAÇ Belediye Başkanı Fırat Ataser ile GAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever imza koydu.
Protokol, özellikle bölgede afete dayanıklı toplum sağlığı, hasta, engelli bireylerin ihtiyaçlarının kayıt altına alınması ve çözümler üretilmesi gibi araştırma ve çalışmaların ortak projelendirilmesinin yanında, bilimsel, teknik verilerin altında geliştirilecek sistemlerin üniversitenin ilgili birimlerince incelenip, üretilmesi konusunda yapıldı.
Öte yandan “Kent Bilgi Sistemi” adıyla geliştirilmesi planlanan, “sürdürülebilir belediyecilik” çerçevesinde sağlık, kentleşme ve afet yönetimi konularını ve müdahale kapasitesini içeren uygulamaların da projelendirilmesi protokol kapsamında ele alındı.
Benzer haberler
Featured
ABD'deki seçimlerde son durum ne?
9,5 milyon sterlin fatura kesilmişti: Prens Harry davayı temyize taşıdı
Üstel “Çözümün ön şartı egemen eşitliğimizin ve eşit uluslararası statümüzün tescilidir”
Hollanda'da Microsoft'un yapay zeka veri merkezi şantiyesi basıldı
"Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu
Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı
Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım"
Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026)
Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz"




