Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Hristodulidis "Önümüzdeki günler önemli" KTTB'de görev dağılımı yapıldı CTP Gençlik Örgütü’nden Lübnan’da üst düzey siyasi temaslar DSÖ "Güney Kıbrıs’ta yaşlılar sağlık sorunları ve fakirlikle boğuşuyor" En fazla yağış Kaleburnu'nda Palmas "Yunanistan’a ait iki F-16 ve bir aavaş gemisi Güney Kıbrıs’ta kalıcı olarak bulunuyor" Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi Gemikonağı'ndaki kazalarda 1 kişi tutuklandı Gök bilimciler Plüton'un ötesinde olası bir cüce gezegen keşfetti 35 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu Kıbrıs Adası'nın güneyinde ve Akdeniz'de eğitim uçuşu gerçekleştirildi Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü KKTC’de de kutlanıyor Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,3 geriledi Hayvanat bahçesi görevlisi leopar saldırısı sonucu hayatını kaybetti ABD'de veri sızıntısı: 40 binden fazla iç güvenlik çalışanının bilgileri ifşa oldu Fed sonrası altında sert hareket Nöbetçi eczaneler (29 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (29 Ekim 2026) DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026) Hristodulidis "Önümüzdeki günler önemli" KTTB'de görev dağılımı yapıldı CTP Gençlik Örgütü’nden Lübnan’da üst düzey siyasi temaslar DSÖ "Güney Kıbrıs’ta yaşlılar sağlık sorunları ve fakirlikle boğuşuyor" En fazla yağış Kaleburnu'nda Palmas "Yunanistan’a ait iki F-16 ve bir aavaş gemisi Güney Kıbrıs’ta kalıcı olarak bulunuyor" Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi Gemikonağı'ndaki kazalarda 1 kişi tutuklandı Gök bilimciler Plüton'un ötesinde olası bir cüce gezegen keşfetti 35 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu Kıbrıs Adası'nın güneyinde ve Akdeniz'de eğitim uçuşu gerçekleştirildi Türkiye Cumhuriyeti’nin 103’üncü kuruluş yıl dönümü KKTC’de de kutlanıyor Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1,3 geriledi Hayvanat bahçesi görevlisi leopar saldırısı sonucu hayatını kaybetti ABD'de veri sızıntısı: 40 binden fazla iç güvenlik çalışanının bilgileri ifşa oldu Fed sonrası altında sert hareket Nöbetçi eczaneler (29 Ekim 2026) En son hava durumu tahminleri (29 Ekim 2026) DSÖ, KDC'de Ebola bulaşan 10 bini aşkın kişinin neredeyse yarısının öldüğünü bildirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Labaratuvar için 6 münhal açılacak

Laboratuar için 6 münhal açılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Labaratuvar için 6 münhal açılacak
Reklam

Sağlıkta örgütlü, Kamu-Sen, KTAMS ve Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı ile 1V. Derece Hemşirelik ve Ebelik Hizmetleri Sınıfından münhal için yetki talebine onay verilmesi ile Laboratuar için 6 münhal açılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi. 3 Sendika, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaretleri ile ilgili yazılı ortak açıklama yaptı. Ortak açıklamada, 12 yıldır laboratuvara kadrolu istihdam yapılmadığı, özellikle Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde personel yetersizliğiyle ilgili sorunların yaşandığı vurgulanarak, toplantıda, bu yönde 3 ay önce yapılan yetki talebinin gündeme alındığı kaydedildi. Emekli ve istifa nedeniyle boşalan hekim kadrolarının doldurulması yönünde istişarelerde bulunulduğu da bildirilen açıklamada, son yapılan hemşirelik sınavında istenilen sayıda hemşirenin sınavda başarılı olamadığı, hemşirelerin nöbetlerin dönebilmesi için ek mesaiye kalmak zorunda bırakılmadığı, ek mesailere ödenen para ile yeni bir çok istihdamın yapılabileceği ifade edildi. Görüşmenin neticesinde; boş yüksek hemşire kadrolarının doldurulması, hastanelere dışarıdan hemşirelerin alınabilmesi için “IV.Derece Hemşirelik ve Ebelik Hizmetleri Sınıfından” münhal için yetki talebine onay verilmesi, laboratuvarda yaşanan personel yetersizliği nedeniyle “Tıbbi Kimyager – Biyolog – Biyokimyager – Mikrobiyolog ” kadrosuna 6 yeni münhal konusunda mutabakata varıldığı ifade edildi.

Benzer haberler

Featured
Hristodulidis "Önümüzdeki günler önemli" 29 Eki 2026 11:47 KTTB'de görev dağılımı yapıldı 29 Eki 2026 11:32 CTP Gençlik Örgütü’nden Lübnan’da üst düzey siyasi temaslar 29 Eki 2026 11:26 DSÖ "Güney Kıbrıs’ta yaşlılar sağlık sorunları ve fakirlikle boğuşuyor" 29 Eki 2026 11:23 En fazla yağış Kaleburnu'nda 29 Eki 2026 11:12 Palmas "Yunanistan’a ait iki F-16 ve bir aavaş gemisi Güney Kıbrıs’ta kalıcı olarak bulunuyor" 29 Eki 2026 11:09 Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi 29 Eki 2026 10:27 Gemikonağı'ndaki kazalarda 1 kişi tutuklandı 29 Eki 2026 10:21 Gök bilimciler Plüton'un ötesinde olası bir cüce gezegen keşfetti 29 Eki 2026 10:14