Kütüphaneden ödünç alınan atlas 50 yıl sonra iade edildi

Voice Kıbrıs Haber
İngiltere'de Cambridge Üniversitesindeki bir kütüphane, 50 yıl önce ödünç alınan bir atlasın kütüphaneye iade edildiğini bildirdi.
Cambridge Üniversitesine bağlı Trinity Hall'deki Jerwood Kütüphanesinden yapılan açıklamada, 1970'lerin başında bir lisans öğrencisi tarafından ödünç alınan kitabın, nadir yayımlanan bir 19. yüzyıl atlası olduğu belirtildi.
Öğrencinin kitabı aldığı döneme ait herhangi bir ödünç kaydı bulunmaması nedeniyle atlasın kütüphaneden alındığı tarihin kesin olarak bilinmediği ifade edilen açıklamada, 1856'da yayımlanan kitabın, ödünç alınan kişi tarafından üniversite buluşmasından sonra "tarihi, ilgi çekici eski bir atlas" notuyla iade edildiği belirtildi.
Açıklamada, atlasın geri getirilmesi dolayısıyla minnettarlık duyulduğu vurgulanarak, "Kesinlikle geç olması hiç olmamasından daha iyidir." ifadesi kullanıldı.
Atlasın geç iadesi için cezanın yaklaşık 3 bin sterlin olduğuna işaret edilen açıklamada ancak üç yıldan bu yana gecikmiş cezaların alınmadığı vurgulandı.
Açıklamada, atlasın o dönem İngiliz sömürgesi altındaki Hindistan'a ait 11 ayrıntılı harita içerdiği bildirildi.
(AA)
Benzer haberler
Dünya
Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı
Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor
Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm”
İtalya’nın Sicilya ve Sardinya adalarında orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor
Trump "Venezuela ile dünya tarihinin en büyük petrol anlaşmasına imza attık"
Dünyanın en genç tahta çıkan hükümdarı 34 yaşında hayatını kaybetti
15 günlük turist vizesiyle girdiği ülkede 33 yıl yaşayan adam tutuklandı
Norveç Kralı Harald 89 yaşında hayatını kaybetti


