Kurtardığı penaltılarla değil, cinsiyet tartışmalarıyla gündem oldu

Voice Kıbrıs Haber
İran Kadın Futbol Milli Takımı'nın kalecisi Zohreh Koudaei, Ürdün karşısında kurtardığı penaltılarla değil, hakkındaki cinsiyet tartışmalarıyla futbol kamuoyunun gündemine oturdu.
2022 AFC Kadınlar Asya Kupası Elemeleri'nde G Grubu'nda yer alan İran, son maçında Ürdün ile karşılaştı. Normal süresi golsüz sona eren mücadelede seri penaltı atışlarına geçildi. İki kurtarış yapan ve İran'ın maçı 4-2 kazanarak kupaya katılmasını sağlayan kaleci Koudaei, bu başarısıyla değil Ürdün Futbol Federasyonunun iddiasıyla tartışmaların odağındaki isim oldu.
Asya Futbol Konfederasyonuna (AFC) bir mektup gönderen Ürdün Futbol Federasyonu, "söz konusu oyuncunun ve takımdaki diğer kişilerin uygunluğunu araştırmak için bağımsız tıp uzmanlarından oluşan bir kurul tarafından şeffaf ve net bir soruşturma başlatılmasını" talep etti.
Ürdün tarafının ciddi iddialarına karşın AFC'den henüz resmi bir açıklama gelmezken, İran Milli Takımı Yöneticisi Maryam Irandoost sert tepki gösterdi.
"İDDİALAR, İRAN KARŞISINDA YENİLGİYİ KABUL ETMEMEK İÇİN BAHANE"
Maryam Irandoost, ülkesinin Varzesh3 isimli spor haberleri portalına yaptığı açıklamada, "Sağlık personeli, milli takımdaki her oyuncuyu hormonlar açısından dikkatle inceledi. Hiçbir taraftarın endişelenmesine gerek yok." dedi.
AFC'nin istediği bütün belgeleri vakit kaybetmeden göndereceklerini belirten Irandoost, "Bu iddialar, İran karşısında yenilgiyi kabul etmemek için bahane. Ürdün kendisini grupta favori olarak görüyordu. Kaybettiklerinde de sorumluluktan kaçmak için sahte bahanelere sığındılar." yorumunu yaptı.
İRAN'IN BAŞI GEÇMİŞTE DE AĞRIDI
İran Kadın Futbol Milli Takımı'nda erkek oyuncuların olduğu iddiası ilk kez gündeme gelmiyor.
2015 yılında da milli takımda yer alan 8 futbolcunun cinsiyet değiştirmeyi planladığı ancak ameliyat olmadığı halde milli takımda yer aldığı iddiası İngiliz basınında yer almış, olay İranlı yetkililerin kadrodaki futbolculara cinsiyet testi yapılması talimatıyla sonuçlanmıştı.
2014 yılında yine dört kadın milli takım futbolcusuyla ilgili benzer iddialar gündeme gelmişti.
(AA)
Benzer haberler
Spor
KKTOK ve 9 ekibimiz Kapadokya’da mücadele etti
Güzelyurt Belediyesi’nin düzenlediği yüzme kursunu tamamlayan çocuklar sertifikalarını aldı
Arda Erkan anısına Kite Surf Etkinliği düzenlendi
KTSYD Kupası, 27 Ağustos'ta Küçük Kaymaklı-Yenicami arasında oynanacak
FIFA Dünya Kupası finaline ceza yağdırdı
Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı
Ronaldinho yıllar sonra futbola geri döndü
GABFEST 2026’da 3x3 sokak basketbolu kayıtları başladı
Arda Erkan anısına “12. Kite Surf Etkinliği” düzenleniyor


