Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu

Voice Kıbrıs Haber
Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, bugün öğleden sonra başlayan şiddetli yağışlar özellikle Doğu ve Güney Kudüs'teki bazı bölgelerde sele yol açtı.
İtfaiye ve kurtarma ekipleri, sel nedeniyle çeşitli noktalarda mahsur kalan kişilere yardım ederken, vatandaşlara bodrum katlarına ve otoparklara inmemeleri, su basan bölgelerde asansör kullanmamaları uyarısında bulundu.
Yetkililer ayrıca vatandaşlardan sel sularının aktığı kanallardan ve tehlike oluşturabilecek su birikintilerinden uzak durmalarını istedi.
![]()
Yağışların İsrail'in doğusundaki Ölü Deniz çevresini de etkilediği ve bölgede ağustos ayında daha önce görülmemiş bir sel yaşandığı belirtildi.
Kudüs'ün doğusundaki Ma'ale Adumim'deki meteoroloji istasyonunda bir saat içinde 21 milimetre yağış kaydedildiği, yağış miktarının daha sonra 25 milimetreye ulaştığı aktarıldı.
İsrail Meteoroloji Dairesi Başkanı Amir Givati, bölgedeki yağış, sel ve taşkın miktarlarının yılın bu döneminde görülmesi açısından "tarihi bir olay" olduğunu belirtti.

Givati, Kudüs bölgesinde ağustos ayında daha önce kaydedilen en yüksek yağış miktarının 1 milimetreyi geçmediğini, bunun yaklaşık 100 yıl önce Zeytin Dağı bölgesinde ölçüldüğünü ifade etti.
Benzer haberler
Dünya
ABD, Texas'ta meydana gelen kazanın ardından tüm Apache helikopter eğitim uçuşlarını askıya aldı
EasyJet'in Fransa'daki kabin çalışanları greve gitti
Fransa'da aşırı sıcak ve yangınlar sürerken, Macron'un tatil fotoğrafı siyasetçilerin tepkisini çekti
Ünlü hastane, hastalarına ilaçları drone ile ulaştıracak
Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor"
Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor
Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi
Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek
340 bin kişiye aynı mektup gidecek


