Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler Güngör çöplüğünde yangın Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu Gazimağusa'daki kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı Kıbrıs Rum basını, Holguin’in Kıbrıs’a gelişinin sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini öne sürdü Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” baskı resim sergisi Ankara’da açıldı Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı! Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler Güngör çöplüğünde yangın Park halindeki araca çarpan moped sürücüsü yoğun bakımda! İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu Gazimağusa'daki kazada motosiklet sürücüsü ağır yaralandı Kıbrıs Rum basını, Holguin’in Kıbrıs’a gelişinin sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini öne sürdü Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” baskı resim sergisi Ankara’da açıldı Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026) Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

KTSO "Yurt dışından gelecek yatırımcılarla yerli üreticilerin eşit koşullarda rekabeti sağlanmalı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
KTSO "Yurt dışından gelecek yatırımcılarla yerli üreticilerin eşit koşullarda rekabeti sağlanmalı"
Reklam

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Güvercinlik Üçüncü Etap Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’den gelecek yatırımcılara açılmasını öngören uluslararası anlaşma kapsamında bazı belirsizliklerin ve soru işaretlerinin oluştuğunu ifade ederek, bu anlaşmanın ülke sanayisine etkilerinin ne olacağı konusunda ciddi endişeler taşıdıklarını açıkladı. Sanayicilerin, ülke ekonomisinin gerçekleri ve yerli üreticinin içinde bulunduğu zorluklar göz önüne alınmadan atılan adımların uzun vadede büyük sorunlara yol açacağına işaret eden KTSO, Güvercinlik Üçüncü Etap Sanayi Bölgesi projesiyle ilgili tüm adımların dikkatle değerlendirilmesini ve yerli üreticiyi koruyacak düzenlemelerin yapılmasını talep etti. KTSO, konuyla ilgili açıklamasında, ülkedeki mevcut sanayi bölgelerinin halinin içler acısı olduğunu belirterek, altyapı yetersizlikleri, yatırım eksiklikleri ve çözülmeyen sorunların sanayicileri ciddi şekilde zorladığını vurguladı. Oda, bu sorunları defalarca gündeme getirmiş olmasına rağmen, yetkililerin gerekli adımları atmadığını ve yeni bir sanayi bölgesi açılmadan önce mevcut bölgelerin iyileştirilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Sanayicilerin karşılaştığı sorunlara da işaret edilen açıklamada, sanayicilerin, yalnızca altyapı eksiklikleriyle değil, aynı zamanda artan maliyetlerle de mücadele ettiği belirtildi Açıklamada, eksiklikler şu şekilde sıralandı: “Elektrik/Enerji Maliyetleri: Yüksek enerji maliyetleri üretim süreçlerini sürdürülemez hale getirmiştir. Bu konuda herhangi bir destek sağlanmamaktadır. Artan Girdi Maliyetleri: Sürekli yükselen maliyetler sanayiciyi zor durumda bırakmaktadır. Asgari Ücret Yükü: Asgari ücret artışları, üreticiler için ciddi bir maliyet unsuru haline gelmiştir. Bu durum, hayat pahalılığının etkisini dengeleyememekte, sanayiciler üzerinde ek bir yük oluşturmaktadır”. - Yurt dışından gelecek yatırımcılara ilişkin çekinceler KTSO açıklamasında, sanayiciler olarak yurt dışından gelecek yatırımcıya karşı olmadıkları halde bazı çekinceleri bulunduğu belirtilerek, konuyla ilgili çekinceler şu şekilde sıralandı: “Yurt dışından gelecek yatırımcılarla yerli üreticilerin eşit koşullarda rekabet edebilmesi sağlanmalıdır. Yurt dışından gelen yatırımcıların kendi ülkelerinde faydalandıkları teşviklerin benzerleri kendi yöneticilerimiz tarafından yerli üreticiler için de tekrardan kurgulanmalıdır. Aksi takdirde, yerli sanayicinin rekabet etme şansı kalmayacaktır. Yurt dışından gelen yatırımcıların, üretim fazlası olan sektörlere yatırım yapması yerli üretimi olumsuz etkileyebilir. Bu durum, Kıbrıs Türk sanayisinin geleceğini tehlikeye sokacaktır”.

Benzer haberler

Featured
Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” 6 Eyl 2026 18:20 Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi 6 Eyl 2026 18:16 Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" 6 Eyl 2026 15:26 Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü 6 Eyl 2026 13:42 Batan gemide hayatını kaybeden Nazmiye Özbolat'ın cenazesi Hatay'da defnedildi 6 Eyl 2026 12:56 Şenkul "Benim açımdan bu kaza bizim İSİAS’ımızdır." 6 Eyl 2026 12:47 GSI'da Güney Kıbrıs’ın bypass edildiği alternatifler konuşuluyor 6 Eyl 2026 12:40 Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehidin defin işlemleri ertelendi 6 Eyl 2026 12:09 KTTB'den Batı Nil Virüsünden korunmak için önlemler 6 Eyl 2026 12:05