KTSO "Enerji girdi maliyetleri geri çekilmeli, rekabet koşulları uluslararası standartlarda eşitlenmelidir"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, ülkede sanayi işletmelerinin yüksek enerji maliyetleri nedeniyle ciddi bir rekabet dezavantajı yaşadığı kaydedilerek, yaşanan gelişmeler ve savaş ortamı nedeniyle akaryakıt fiyatlarının yükselmesinin üretim maliyetlerini artıracağı, zaten zor koşullar altında çalışan sanayicilerin yükünün daha ağırlaşacağı savunuldu.
“Sanayicimizin ayakta kalabilmesi ve yerli üretimin korunabilmesi için, enerji girdi maliyetlerinin, ithalat yapılan ülkelerdeki seviyelere çekilmeli ve rekabet koşulları uluslararası standartlarda eşitlenmelidir.” denilen açıklamada, yerli üretimin yüksek enerji maliyetleri nedeniyle ithal ürünler karşısında savunmasız bırakılmaması ve teşvik mekanizmalarının güncellenmesi gerektiği belirtildi.
Özellikle elektrik teşvik mekanizmasının güncellenmesinin artık kaçınılmaz olduğu ifade edilen açıklamada, 2011 yılında uygulamaya konulan ve o dönemde yaklaşık yüzde 33 oranında katkı sağlayan 10 kuruşluk elektrik destek tutarının bugünün ekonomik koşulları karşısında neredeyse etkisiz hale geldiği ileri sürülerek, elektrik muafiyeti ve güçlü destek mekanizmanın önemine dikkat çekildi.
Açıklamada, sanayicinin ayakta kalması, üretimin sürmesi ve ekonominin güçlenmesi için gerekli adımların gecikmeden atılması istendi.
Benzer haberler
Featured
Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı
Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor
Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti!
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?


