KTÖS “Öğretmenlerin kadrolanma ve asalet onaylanma süreçleri Öğretmenler Yasası’nda belirlenmiştir”

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, öğretmenlerin kadrolanma ve asalet onaylanma süreçlerinin Öğretmenler Yasası’nda belirlendiğini vurguladı.
Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, son yapılan grev ve eylemlerin ardından bazı sendika üyelerine, kadrolanma ve asalet onaylanma süreçlerine ilişkin olarak yakınları veya siyasiler tarafından çeşitli telkinler ve uyarılar yapıldığının sendikanın bilgisi dahilinde olduğunu belirtti.
Bu tür süreçlerde sendika üyeleri üzerinde baskı kurulmasının hedeflendiğini savunan Maviş, söz konusu telkinlerin her dönem benzer şekilde gündeme getirildiğini ifade etti.
Maviş, “Bu telkinler ve uyarıların yasal bir karşılığı yoktur. Kadrolanma ve asalet onaylanma süreçlerinde en büyük gücümüz sendikamız KTÖS’tür” dedi.
Benzer haberler
Featured
Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı"
Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de
Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez”
Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir"
Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı
Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor
İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.”
Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu”


